Mitä laitetaan? Onnellisuutta, kiitollisuutta vai koiranpaskaa?

Kaikki meistä haluavat olla onnellisia. Tuntea olevansa onnistujia, tärkeitä, rakastettuja ja hyvässä flowssa. Mitä se onnellisuus kellekin tarkoittaa. Välillä kuitenkin tuntuu, että jossain tuolla on jotain enemmän. Se jokin tai jotain mikä tekisi minut vielä onnellisemmaksi. Hurmaava illuusio. Välillä sitä tarvii muistutuksen siitä, kuinka hyvin omat asiat ovatkaan.

Saatat joskus miettiä, että olet tehnyt kaiken niin kuin on "pitänyt". Käynyt koulut, hankkinut duunin ja tehnyt sitä hyvin, ehkä mennyt naimisiin ja perustanut perheen. Silti se tyhjä olo valtaa välillä. Kysymys herää: tein kaiken niin kuin piti ja silti mulla on tyhjä olo. Muut ovat onnellisempia kuin minä. Tai niin luulet. Kannustankin kysymään itseltäsi: mistä tiedät, että muilla on jotain mitä sinulla ei ole? Ja en puhu nyt kauniista kodista tai uudesta autosta, vaan mielen sisäisistä asioista.

Pyydän sinua miettimään missä se onnellisuus sijaitsee kehossasi? Voiko sitä ostaa jostain rahalla tai varastaa joltakin kellä sitä on? Eipä taida voida. Sama pätee suruihin ja murheisiin. Vaikka haluaisit palan onnellisuutta mitä jollain toisella on, niin et voi sitä saada häneltä. Voit olla onnellinen jonkun puolesta, mutta se tunne on erilainen. Toisen murheita ei myöskään voi häneltä ottaa pois vaikka kuinka haluaisi. Oman elämän harmit tuntuvat isoilta ja mieli arvottaa murheita. Luulet olevasi ainoa poloinen, jolla on moisia murheita. YYYH ja NYYYH voi ressukkaa. Kyllä juuri sinun elämäsi on niin kovin rankkaa. 

Väitän, että jos kaikkien ihmisten ongelmat kasattaisiin taloyhtiön pihalle, niin kävisit nopeasti poimimassa omasi pois. Tajuaisit, että muilla on vielä pahempia murheita kuin sinulla. Haluat mielummin omasi takaisin kuin muiden karseet murheet. Kaikilla on haasteita. Ne näyttäytyvät vaan eri muodoissa. Toisella on ihmissuhdeongelmia, jollain rahavaikeuksia, kolmannella masennus ja jonkun terveys pettää. Ja sitten on niitä, jolla ei ole oikeasti mitään varsinaisia ongelmia. Mutta mieli keksii niitä kyllä vaikka tyhjästä, jos haluat. Niiiiin mitäs ongelmia sulla taas olikaan? STOP.

Mitäs jos onnellisuus on mielen tila? Mitä jos voit valita olla onnellinen? Ai ei pysty? Jaa niin, sulla oli niitä murheita ja ongelmia. Joo ei sillon voikaan olla onnellinen. Olet tuomittu elämään koko loppuelämäsi tuossa kurjuudessa. Jos niin valitset. Onnellisuus ON mielentila. Se on yhtä suuri illuusio kuin mikä muu ajatus tai tunne tahansa. Se on luotavissa mieleen, milloin tahansa. SINÄ valitset millä mielentilalla tuolla kadulla liikut. Haasteistasi huolimatta. Universumi koettelee haasteillaan meistä jokaista ja testaa miten esimerkiksi neiti Koskinen hallitsee mielentilansa. Pienen testin sain kokea viimeksi eilen. Tiputtaessani pakettia ystäväni ovelle, sain 3min parkkeerauksesta sakot. 80 euroo. Ei auttanut NLP:t eikä valitukset, sakkolappu räpsähti. Sen sijaan, että olisin vetänyt itkupotkuraivarit ajaessani kotiin, päätin kiittää sakoista. Kiitos universumi, että annoit muistutuksen siitä kuinka rahahanat ovat elämässäni auki ja 80e sakko on pikkuraha. Kiitos, että saan rahoittaa Helsingin kaupungin hyviä hankkeita. Kiitos.  

Oma vastaukseni onnellisuuden lisäämiseen elämässäni on KIITOLLISUUS. Ole kiitollinen kaikesta mitä sinulla on ja keskity niihin. Älä keskity asioihin mitä sinulla ei ole. Helppoa kuin hengitys.  Usein mielletään, että haasteet ovat kolikon kääntöpuolena onnellisuudelle. Jokaisella haasteella elämässäsi on tarkoitus. Haasteet kasvattaa ja nyt kun osaat arvostaa niitä, niin osaat myös suhtautua niihin eri tavalla. Ole kiitollinen ihanista ihmisistä sun elämässä, työpaikastasi, asunnostasi, perheestäsi ja taloudellisesta tilanteestasi. Kiitollisuuden kautta luot lisää kiittämiäsi asioita elämääsi. Jos keskityt harmeihin, saat niitä lisää. Kokeile vaikka! Ajattele koiranpaskaa, niin löydät yhtäkkiä kadulta koiranpaskaa :) Ole hyvä tästä ruskeasta mielikuvasta.

Haluan, että kiität NYT viittä upeaa asiaa mitkä sinulla on hyvin elämässäsi. Juuri noin. Hienoa. Kiitos, että luit tätä blogia. Jos pidit siitä, muista likettää :) Kiitos. 

Happiness is an inside job.

nlp koulutus valmennus asennekysymys 4.jpg