Riko se kaava!

10kk pohdintaa, etsintää ja uskomattoman hienoja kokemuksia ilman työelämässä mukana oloa takana. Loppupeleissä siinä meni 9kk ennen kuin tajusin, mitä oikeesti haluan tehdä elämälläni seuraavaksi. Vajaaseen vuoteen on mahtunut asumista jenkeissä useammassa otteessa, sisäisen kutsumuksen löytyminen, useita koulutuksia, paljon meditaatiota ja jonkin verran joogaa. Ja satoja uskomattoman hienoja kohtaamisia work shopeissa, reissuissa, kotona ja ihan vaan ihmetellessä tätä hienoa näytelmää nimeltä elämä.  Nyt sen tiedän: mun kutsumus on auttaa muita löytämään oma juttunsa, tasapaino, tajuta onnellisuuden käsite, päästää irti asetetuista ehdollistumisista omassa elämässään ja vapautua kaavasta!  Huh noin kun sen kirjottaa niin kelaan, että mikään vähäpätöisempi kutsumus ei olisi mulle sopinutkaan vaan otetaan kunnon haaste kerta heitolla vastaan! 

10kk sitten päätin ottaa kolmen kuukauden virkavapaan tutusta, turvallisesta, hyväpalkkaisesta duunista. Ja voi pojat mitä se breikki käynnistikään! Firmassa iski YT:t päälle juuri ennen virkavapaatani. Pomo kyseli, että pitäiskö mun perua koko 3kk reissu jenkkeihin. Vastaus oli helppo. Kun minulle ehdotettiin uutta vastuuta ja tehtäviä ollessani jenkeissä, olin ehtinyt ottamaan jo etäisyyttä aiempaan elämääni Helsingissä. Olin ehtinyt tajuaan, että aiempaa kaavaa en halua takaisin sillä se ei yksinkertaisesti enää tuottanut mulle iloa, valoa ja inspiraatiota. Uusista tehtävistä kieltäytyminen oli jälleen todella helppoa, koska se tuntui oikealta.  Ja päivääkään en ole päätöstäni katunut, siitä tiedän sen olleen oikea minulle siinä hetkessä. 

Kun nyt ajattelet omaa työelämääsi, niin koska viimeksi olet miettinyt mitä hyvää se tuottaa sinulle? Mieti 10 positiivista asiaa/tunnetta, joita saat siitä mitä teet.  Ja unohda se raha, sitä et saa nyt käyttää yhtenä kohtana.  Jos listasta ei löytynyt asioita mitä haluaisit siellä olevan, niin mitä voisit tehdä että nämä elementit sisältyisivät jatkossa päivittäiseen tekemiseesi? Esimerkiksi koet, että sinulla ei ole päätösvaltaa. Missään asiassa? Saatko joka ikiseen asiaan kädestä pitäen ohjeistuksen? Välttämättä emme aina näe metsää puilta. Omaa tekemistä ja suuntaa on tärkeä pohtia aika ajoin, eikä vain silloin kun se tatti on jo otsassa.  Yleensä jos ihminen ei pääse toteuttamaan itse tärkeiksi kokemiaan asioita työssään, hän ei viihdy tehtävässä kovin pitkään. Ja ei silloin ole myös oikea henkilö tehtävään. Mahdollisuus toteuttaa itseä on sisäinen kutsumuksemme. Uskon, että tehtävästä riippumatta meidän on mahdollisuus luoda tekemiseemme itselle tärkeitä elementtejä.  Mitä ne voisivat olla sinun kohdallasi?

Hassua millaisia ehdollistumia olemme asettaneet niin yhteiskunnassa kuin oman elämämmekin tasolla. Olin alkuviikosta Finnverassa yritykseni perustamiseen liittyvissä neuvotteluissa ja oli kiehtovaa kuunnella yritysneuvojan omia ehdollistumia. Hän oli tutustunut laskelmiini ja liiketoimintasuunnitelmaani. Hän luetteli madonlukuja valmennus- ja koulutusyritysten liikevaihtojen keskiarvoista ja kuinka parhaimmatkaan firmat eivät yllä kuin liikevaihtoon X vuodessa. Itse huomasin olevani vapautunut tähän liittyvistä ehdollistumista, kun mietin vaan päässäni et nyt sulla on edessäsi yrittäjä joka sekottaa ton sun mediaanilaskelman. Miksi ihmeessä alottavalle yrittäjälle kerrotaan luku, jonka yli on "virallisen tahon" mukaan lähes mahdoton päästä liikevaihdossa? Motivoittamiseksi?  Ehdollistamiseksi heidän kaavaansa? Kyllä mua huvitti.

Onko lähipiirissäsi ihmisiä, jotka käyttävät sanontoja ja paljastavat näin omat uskomuksensa/ehdollistumansa elämän "totuuksista"?  Esimerkiksi "Itku pitkästä ilosta", "Sen lauluja laulat kenen leipää syöt", "Karma is a bitch". Kun henkilö sanoo itkun tulevan pitkästä ilosta, tarkoittaako se että varo nauramasta kun poruun se päättyy kuitenkin? Haluaako työnantajasi sinun laulavan töissä, firman tunnusbiisiä vai mitä? Mitäs jos karma onkin törkeen kuuma bitch, saako sen numeron jostain? Pohdi hetki mitä "elämän totuuksia" itse käytät ja mille olet itsesi ehdollistanut, koska todennäköisesti niistä vapautuminen antaa vaan pirusti enemmän tilaa hengittää! 

Ole rohkea, ajattele eri tavalla ja riko kaava. Vaikka vaan ihan pienessä asiassa. Teet jotain erilailla tänään, todistat itsellesi ettet ole tuttujen toimintatapojesi vanki. Luota siihen, että voit nauraa sydämen kyllyydestä ja siitä ei seuraa mitään muuta kuin lisää ikää! Hahhahaa saitko mut kiinni?  Vai uskotko itsekin, että nauru lisää ikää? Hmmmm... Mielenkiintoista, eikö vain?

IMG_3731.PNG