Onnellisuus ja sen tavoittelu

Yhteistyössä Awareness coach Sointu Hietalan kanssa puhumme onnellisuudesta, sen tavoittelusta, läsnäolosta ja unelmista. Löydät meidät Facebookin Universumikanavalta. Enjoy :)

Rahan, maineen ja kunnian tavoittelu ovat egon luomia illuusioita, joita tavoittelemalla kuvittelemme tulevamme onnellisemmiksi. Olemme koko ajan menossa seuraavan tavoitteen perässä, jokaisella meillä on jotakin mitä haluaisimme lisää tai enemmän elämäämme. Tavoitteissa ei sinänsä ole mitään väärää, ne antavat suunnan mitä kohti kulkea. Ilman suuntaa olemme tuuliajolla. Ja virstanpylväät jotka ohitamme, ovat merkkejä oikeasta suunnasta.

Tavoitteissa on kuitenkin myös kääntöpuoli. Ne saavat meidät päivittäin toteamaan, ettemme ole vielä "perillä". Mitä se kellekin tarkoittaa. Joka päivä voi tuntea olevansa riittämätön, huono tai saamaton kun miettii saavuttamattomia tavoitteita. Yhtä tärkeää kuin on olla suunta mihin on kulkemassa, niin on omata ymmärrys siitä, että tässä hetkessä on jo kaikki. Onnellisuus ei löydy ainakaan pysyvästi saavutetuista unelmista. Niitä on tapana tulla lisää. Ja rumba mielessä alkaa alusta.

Paras tapa lisätä onnellisuuden tunnetta (kyllä, se on tunnetila), on olla päivittäin kiitollinen kaikesta mitä sinulla jo on. Siitäkin, ettet ole vielä päässyt kaikkiin tavoitteisiisi. Ja osaan et ehkä koskaan pääsekään. Ja sekin on ok. Oikeastihan onnellisuus ei ole jotain mitä voit omistaa, saavuttaa tai varastaa. Onnellisuuden tunnetilan voit rakentaa itsellesi olosuhteista tai elämäntilanteestasi huolimatta. Paras keino siihen on kiitollisuuden harjoittaminen. Mieti mielessäsi 5 asiaa, joista olet kiitollinen juuri nyt. Joka päivä keksit useita aiheita lisää, siitä se lähtee. Ja HUPS hetken päästä huomaat olevasi onnellisempi kuin olit aloittaessasi. Tajusit kuinka paljon sinulla jo on ja kuinka paljon aiheita onkaan, mistä voi olla kiitollinen. Kiitollisuuden opettaminen mielellesi on yksi isoimpia sinua eteenpäin onnellisempana eteenpäin vieviä "kikkoja". Ole hyvä!

For your success,

Kaisa