Muutossykli elämässä - tarve uudistumiselle

Auringon paistaessa kirkkaasti silmiin on ilo puhua elämän muutossykleistä, niiden tunnistamisesta omassa elämässä ja varautumisesta muutostarpeisiin. Enjoy!

Elämän syklit

Olet varmasti kuullut jonkun sanovan, että asiat etenevät "kausittain".  Se voi olla mitä tahansa. Meidän elämä ja siinä tapahtuvat muutokset menevät isossa kuvassa usein myös "kausittain". Meillä jokaisella on elämässämme tietty sykli, joka tuo muutostarpeita elämäämme. Se voi olla muutamasta kuukaudesta moneen vuoteen. Hassua on se, että tämä sykli on tunnistettavissa. Kun katsot omaa henkilöhistoriaasi, niin sinun on mahdollista havaita siellä muutossyklin pituus omalla kohdallasi.  

Itselläni se on esimerkiksi 2 vuotta. Parin vuoden välein täytyy ikään kuin "luoda nahkansa uudelleen". Silloin tulee tarve uudistaa omaa elämää isolla kädellä. Oma kahden vuoden syklini on selkeästi nähtävissä mm. työhistoriassani. En ole yhdessäkään duunissa pysynyt kovin paljoa paria vuotta pidempään, ennen kuin on tullut hillitön tarve saada uusia haasteita.  Moni muukin asia on noudatellut tuota samaa sykliä. Noin kahden vuoden välein asiat vain muuttuvat elämässäni. Nyt kun tunnistan tämän oman elämän syklini, niin siihen on helpompi suhtautua. Henkistä kipuilua muutostarpeista on vähemmän, kun tiedän oman syklini pituuden. Nimittäin ennen uuden suunnan löytymistä, voi hetken aikaa olla hyvinkin epämukava olotila. Kutsun sitä vapaaksi pudotukseksi. Vapaassa pudotuksessa oleminen on arvokasta, sillä sieltä aukeaa aina elämäämme uusi polku. Polku, joka tuntuu seuraavalta oikealta askeleelta. 

Mieti mikä on sinun elämäsi muutossykli. Ja hyväksy tämän pituinen sykli itsellesi. Se on juuri oikea. Seuraavan kerran kun uudistumistarve iskee, mieti rauhassa mitä kaikkea olet valmis elämässäsi muuttamaan. Hyväksy hetkellinen vapaa pudotus, jossa tietoa tulevista kuvioista ei vielä ole. Pysähdy muutostarpeen keskellä miettimään, onko aidosti tarve pistää kaikki uusiksi. Vai riittäisikö vain jonkin elämän osa-alueen uudistaminen.

Olen mielelläni peilinäsi ja oivalluttajana tarvittaessa, voin auttaa sinua uudistumisprosessissasi. Toimin sinun henkistä kehitystäsi edistävänä valmentajana. Loistava valmennus tähän on Paras versio minusta - 6 viikon henkilökohtainen valmennusohjelma. 

For your success, 

Kaisa Koskinen
Mielenvalmentaja, ekonomi, Licensed Trainer of NLP