It´s a PROCESS my dear

Pahoittelen heti alkuun kesätaukoa bloggaukseen. Chillaus ja puhdas oleminen teki superhyvää luovan työn ammattilaiselle kuten tämä mielenvalmentaja. Uskon, että kesä on tehnyt sullekin hyvää ja tarjonnut juuri sellaisia asioita tulevan pintaan mitä kuuluikin. Helteet jatkuu, joten ihan vielä pää ei kenties lähde syksyn kiireiseen ja suorittavaan moodiin. Toivottavasti ei sullakaan. 

Tänään halusin kirjottaa siitä, mitä prosessia tässä käydään kaikki omilla tahoillamme läpi. Suomessa kesälomaa ja pidempää taukoa arkeen odotetaan koko vuosi. Tuolla pidemmällä tauolla pintaa nousee yleensä myös asioita ja näkemyksiä omasta elämäntilanteesta. Kenties huomasit asioita, jotka eivät toimi elämässäsi tai mitä et halua enää jatkaa. Loma tuo esiin asioita, jotka ovat onnistuneet olemaan piilossa normaalissa arjessa. Ei vaan ole riittänyt energia kiinnittämään huomiota epäkohtiin omassa elämässä, saati sitten tekemään asialle jotain. Vaikka tosiasiassa kaikki se mitä nyt on pinnassa, on ollut siinä jo pidempään. Irtiotto normaalista arjesta on vaan luonut sen vapauden tilan, jossa tapahtuu havahtumista.

Mihin haluan sua nyt kannustaa, niin on itsetarkastelu. Se prosessi, jossa katsot elämäntilannettasi rehellisesti silmiin. Olenko onnellinen? Onko vierellä oleva ihminen, se kenen kanssa haluan olla loppuelämäni? Teenkö työtä, jolla koen olevan merkitystä ja josta motivoidun? Onko mulla enemmän hyviä vai huonoja päiviä? Jos elämä tuntuu enemmän raskaalta kuin kevyeltä, niin sitten kannattais varmaan tehdä asialle jotain. Tai onhan aina vaihtoehtona jatkaa rämpimistä siinä samassa mutalammikossa missä jo on. You choose. Itse oon tehnyt paljon töitä itseni kanssa ja rajujakin valintoja omassa elämässäni saavuttaakseni sen fiiliksen, millä nyt mennään. Jos ja kun voin joka aamu herätä siihen tunteeseen, että oon ihan helvetin onnellinen, niin on tässä jotain tullut tehtyä valintojensa kanssa oikein. Mulla ei oo minkään valtakunnan käsitystä siitä, mihin tää retki mut vie. Mut sillä ei oikeastaan ole mulle enää merkitystä. Koska kaikki tavoiteltavat ihanat elämät ja mielentilat, joita kuvittelee olevan jossain tuolla ja muiden ihmisten elämässä on puhdasta harhaa. Se tyyppi ketä saatat eniten kadehtia tai kenen elämäntyyliä tavoittelet, saattaa olla pirun onneton kun se herää aamusin tai se menee ihan tyhjällä fiiliksellä iltaisin nukkuun. Mistä sää sen tiedät mitä niiden muiden elämässä on meneillään? Ja mitä väliä sillä on niin kauan kun sun pitäis keskittyä vaan omaan fiilikseesi ja prosessiisi? Millään muulla ei ole oikeastaan merkitystä kuin sillä, millä mielentilalla SINÄ kuljet täällä planetaariossa nimeltä Maa. Meistä jokaisella on oma prosessi käynnissä ja sillä on selkeä tavoite. Oivalluttaa ja kasvattaa meitä. Kaikki kokemukset, ihmiset ja tilanteet ovat opettamassa meitä. Itsestämme. Niin kauan kun se heijaste on muiden kautta tai muihin vertaileva, niin metsässä ollaan. Sori vaan. 

Eikä siinä mitään, oon ollu jo pidempään sitä mieltä että hulluilla on hauskempaa ja ilmaiset huvit. Mielummin vähän hullu kun normaaliusmuroja syönyt. Tärkeintä on se, että on totuuden mukainen itsellensä. Eikä elä harhassa, että kaikki on hyvin jos samaan aikaan tyhjyys kalvaa sisintä. Jos mun pään sisäinen dialogi saa sen aikaan, että muut luulee sateenkaaripillereiden olevan aamusin kunnossa niin MITÄ SITTEN? Sun ajatuksilla on ihan MIELETÖN vaikutus sun todellisuuteen. Se mitä ajattelet, näyttäytyy todellisuudessasi tavalla tai toisella. Trust me. Jos ne pään sisäiset ajatukset on arvostelevia, morkkaavia tai muuta negatiivista fiilistä lisääviä niin ei se olo kovin kummonen voi ollakaan. Sun kotitehtävä luettuasi näin pitkälle on se, että aloitat tästä hetkestä 24h jakson jossa et valita mistään. Ajattelet siitä vmäisimmästäkin tyypistä tai tilanteesta jotain hyvää. Kokeilepas piruuttas ja kerro sit miten meni :D

Meillä kaikilla on siis meneillään oma prosessimme. Ja meistä jokaisen tulee kunnioittaa toisen ihmisen prosessia. Siinä prosessissa edetään juuri sitä tahtia mihin ollaan valmiita. Näin ollen mitään tilanteita ei pysty pakottamaan tapahtuvaksi eikä omaa edistymistään voi kiihdyttää väkisin. Vaikka lukisit kuinka paljon itsensä kehittämisen kirjallisuutta, meditoisit tai mitä ikinä, niin sun prosessi etenee just sitä vauhtia kun sen kuuluukin. Jos kaikki oivallukset tuotais meille kerralla, niin pehmustettuja valkosia huoneita tarvittais julkisella sektorilla pirusti enemmän. Meistä jokainen pystyy vastaanottamaan vain tietyn määrän oivalluksia kerralla ja sen jälkeen pitää elää niitä läpi. Joten luota siihen, että muutokset ja sun oma prosessi etenee just sitä tahtia mikä on oikea sulle. Älä edes yritä kiirehtiä, koska mihin sulla on kiire? Sinne pehmustettuun huoneeseen vai johonkin illuusioon onnellisemmasta itsestä?

Ja kun olet siinä kohdassa sun henkisen kehittymisen prosessia, että olet valmis ottamaan pienempiä tai isompia askeleita niin muista ettei sun tarvitse tehdä sitä yksin. Minä ja monet muut huikeat mielenvalmentajat ovat olemassa sitä varten. Olen itse saanut valmennusta vuosia omaan prosessiini, joten haluan että tiedät sullakin olevan aina se mahdollisuus käytettävissä. Kevyttä ja lempeää rakkautta uhkuen toivotan sulle parasta tätä hetkeä. Ole lempeä itsellesi ja hyväksy oma prosessissi. Omista se. Päätä, että teet niille asioille jotain mihin voit itse vaikuttaa elääksesi täyteläisempää ja kevyempää arkea myös loman jälkeen.

For your success, Kaisa