Energiaa vievät ihmiset

Haluan kirjoittaa ihmisistä, jotka imevät energian sinusta. Ihmisistä, joiden seura helpottaa heitä, mutta muuttaa oman olosi kovin raskaaksi. Me kaikki tapaamme synkemmällä tuulella olevia ihmisiä päivittäin. Onnekkaimmilla meistä on lähipiirissä näitä energiasyöppöjä, joten saamme jakaa omaa energiaamme heille ihan joka päivä :) Kerron hetken kuluttua miten tämä kaikki toimii. Sillä oletuksella, että uskot sellaisen asian olevan olemassa kuin energia. 

Onko sinulla joskus ollut ystävä, kellä on vaikea tilanne elämässä ja hän on tullut vaikkapa luoksesi kylään? Istunut sohvallasi pari tuntia jutellen tilanteestaan. Ystävän tai lähipiiriläisen lähtiessä ovesta, hän kertoo kuinka paljon huojentuneempi olo hänellä on. Itse olet kuin märkä rätti olotilaltasi sulkiessasi ulko-oven. Saatat ihmetellä miksi sinulla on niin uupunut olo tämän kohtaamisen jälkeen. Tämä samantyyppinen tilanne saattaa tapahtua puhelimessa juteltaessa jonkun negatiivisessa tunnetilassa olevan kanssa tai vaikkapa työpaikalla. Olet jollain tavalla yhteydessä toisen ihmisen kanssa, kellä on meneillään jokin tunteita alas vetävä elämäntilanne. 

Mistä tässä on oikein kyse, kun toisten tunteet tarttuu tai hyvässä fiiliksessä oleva luovuttaa automaattisesti energiaansa negatiivisemmassa tunnetilassa olevalle? Selitän sen energia näkökulmasta. Ajatukset ovat energiaa ja negatiiviset ajatukset ovat painavampaa energiaa kuin positiiviset. Sen takia meillä on niin shitty olo kun mietitään ikäviä asioita, oma energiakenttä muuttuu raskaammaksi. Sananmukaisesti olo on painava. Olemme luontaisesti kevyesti ja ilosta käsin värähteleviä otuksia. Positiiviset ajatukset luovat iloa, keveyttä, ilmavuutta olotilaan. Tästä syystä esimerkiksi rakastuttaessa tai onnellisessa mielentilassa tuntuu siltä, että "leijailee". Olo on niin kevyt.

Meihin ihmisotuksiin on rakennettu ominaisuus, jossa oma energiajärjestelmämme pyrkii korjaamaan itseään jatkuvasti. Kun olemme itse raskaammassa energiakentässä kuin kohtaamamme ihminen, niin systeemimme alkaa automaattisesti "imeä" kevyempää energiaa toisen energiakentästä. Tämän takia ystäväsi lähdettyä luotasi, hänellä on parempi olo. Toisin sanoen hän kävi "imemässä" sinun kevyempää energiaasi ja sai sillä olonsa hetkellisesti paranemaan. Raskas olohan palaa, kun negatiiviset ajatukset pistetään taas pyörimään päässä. Mutta hetkellisesti tämä kohtaaminen tuo helpotuksen. Niin kauan kuin itse et osaa korvata omaa energiaasi, menetettyäsi omasta energiakentästäsi kevyemmin värähtelevää energiaa, niin sinulla on raskas olo. Eli mitä sun pitää oppia? Korvaamaan oma energiasi universumilta, muuten annat omasta energiakentästäsi saamatta mitään tilalle ja olosi on kurja. Noh mites se taikatemppu sitten tehdään?

Ajattelet päälakesi päälle kruunua, jonka kautta pyydät mielessäsi universumilta ilon, valon ja rakkauden energiaa itsellesi. Se valuu päälaeltasi koko systeemiisi. Tuota paikkaa kutsutaan kruunuchakraksi ja se on yhteytesi universumin rajattomiin energiavarastoihin. Jos ei ole parempaa tekemistä, niin voit pyydellä itsellesi tuota energiaa muulloinkin kuin energiasyöppökohtaamisten jälkeen. Toimii, kokeile!

Tunteet myös tarttuvat. Nimittäin jos ei ole suojannut omaa energiasysteemiään, niin toisten energiat pääsevät omaan systeemiisi suodattamattomina. Tähän perustuu energianäkökulmasta tunteiden tarttuminen. Tunteet ovat ajatuksia ja ajatukset ovat energiaa. Simple as that. Tästä syystä huonolla päällä töihin tuleva saattaa tartuttaa oman paskan fiiliksensä koko muuhunkin tiimiin. Siinä sitten joku saattaa ihmetellä, että miksi yhtäkkiä kaikki rupesi ärsyttämään kun hetki sitten oli ihan hyvällä fiiliksellä. Se perustuu juuri tähän samaiseen asiaan. Aikoinaan työskennellessäni esimiehenä koin usein uupumusta kun tiimiläiset olivat käyneet juttusillani ratkomassa työhön liittyviä haasteita. Ihmettelin, miksi jotkut ihmiset saavat mun olon niin kurjaksi vain viipymällä mun huoneessa 5 minuuttia. En ollut tajunnut vielä siinä kohtaa ryhtyä suojaamaan omaa energiaani. Kerron miten se toimii.

Kun heräät aamulla, niin voit pyytää omalle energiakentällesi suojausta. Kuvittelet itsesi kuin läpinäkyvään kuplaan tai muoviin, joka yltää joka puolelle. Päälaelta jalanpohjiin saakka. Sanot mielessäsi, että kiitos tästä energiasuojauksesta. Voit tehdä tämän saman suojauksen myös missä tahansa kohtaa päivää, kun huomaat että energiaasi imetään tai kun sinulle tulee toisen tunteet ns. "läpi" omaan energiaasi. Suojaamalla oman energiasi saat monia etuja. Ensinnäkin kukaan ei voi tartuttaa omaa pahaa tuultansa sinuun. Kuulet, näet ja koet ympärillä olevat ihmiset eri tavalla kun et imeydy heidän negatiivisiin energioihinsa. Kun sinulta ei imetä jatkuvasti omaa energiaasi pitkin päivää, olet energisempi. Ja joillekin voit päättää antaa omasta energiastasi, korvaten sen itsellesi ottamalla "kruunusi" kautta uutta korvaavaa universaalia energiaa.  Helppoa kuin hengitys!  

Viimeisenä pointtina haluan nostaa esille jatkuvasti negatiivisessa värähtelyssä olevien ihmisten pitämisen lähipiirissäsi. Osa tyypeistä vaan on negatiivisia, aina. Nimittäin negatiiviset tunnetilat (=neg ajatukset) vapauttavat aivoissamme hyvän olon hormoneja, koska elimistö pyrkii ihan fyysisestikin korjaamaan epänormaalia tilaa. Tähän perustuu se, miksi esimerkiksi masentuneiden ihmisten on tosi vaikea löytää tietänsä ulos siitä negailusta. Sillä masennus (eli negatiiviset ajatukset omasta elämästä) tuottaa elimistöön yhtä lailla hyvän olon "aivomehuja" kuin olisimme iloisessa mielentilassa. Plus että masentuneiden ihmisten energiakenttä on hetkellisesti pysähtynyt, joten siellä ei liiku mikään. Kaikki se negatiivisen ajattelun luoma energia pysyy paikallaan. Ja olotila senkun kurjistuu. 

Jos mietit oman lähipiirisi ihmisiä, niin ketkä saavat sinulle aikaan raskaan olon? Kannattaa miettiä onko näiden ihmisten kanssa välttämätöntä ja mielekästä olla tekemisissä jatkossa. Nimittäin olemme monen ihmisen kanssa tekemisissä puhtaasta velvollisuuden tunteesta tai tottumuksesta. News flash: kaikkia ihmisiä ei ole tarkoitettu kulkemaan mukana sinun polullasi koko elämääsi. Joskus on sinun korkeimmaksi parhaaksesi luopua raskaista ihmissuhteista. Ihmisistä, jotka imevät sinusta kaiken antamatta mitään iloa tilalle. Jos tälläinen henkilö on verisukulainen, niin silloinkin voit valita kuinka paljon annat tälle ihmisille omaa aikaasi. On suurta itsensä kusettamista kuvitella, että sinulla ei olisi varaa valita. Aina on varaa valita. Kelaa hetki ketä haluat pitää omassa sisäpiirissäsi ja ketkä ovat sellaisia, joihin et enää panosta syystä tai toisesta. Kannattaa miettiä tarkoin ihmiset kenen kanssa viettää aikaansa, nimittäin olemme hyvin pitkälle samankaltaisia kuin 5 läheisintä ihmistämme! Tässä hyvä vinkki myös tilanteisiin, jossa tapaat uuden tyypin ja sen kaverit on ihan idiootteja. Jokin puoli siinä tyypissä resonoi niiden idioottien kanssa, vaikkei se alkuun siltä sun mielestä vaikuttaisikaan :D 

Tsemppiä energian suojaukseen, lähipiirisi mietintään kriittisesti ja loistavia oivalluksia testatessasi kaikkia näitä juttuja omassa arjessasi. Parasta tätä hetkeä.

**

Haluan tukea sinua henkilökohtaisen kehityksen polullasi. Sisäiset voimavarani - verkkovalmennus johdattaa sinut, elämäntilanteesi ja oman elämäsi tarkastelun äärelle. Verkkovalmennus on itsensä kehittämisen työkalupakki ja tukiväline. Valmennus johdattaa sinut syvempään ymmärrykseen itsestäsi ja elämästäsi. Kun kuulet sisäisen kutsun kurssin pariin, voit tutustua siihen TÄSTÄ.

For your success, Kaisa Wilhelmiina