Aika on illuusio

Mitä enemmän harjottelee läsnäoloa, niin sitä haasteellisemmaksi muuttuu aikakäsite omassa päässä. En tiedä johtuuko päivittäisestä meditoinnista, läsnäoloharjotuksista vai muuten vaan mielenterveyden alentumisesta, että ajan käsite tuntuu lipuvan läpi sormien. Jopa viime viikkoisia tapahtumia on haastava muistaa ilman tsekkausta kalenterista mitä on tullut tehtyä. Hyvää tässä on se, etten ainakaan ole kiinni menneessä. Ja samaan aikaan en odota tulevaisuudelta mitään erityistä kieli pitkällä, koska kaikki mitä tarvitsen on tässä hetkessä. Kelaa sitä. Jos me kaikki pystyttäis aidosti elämään tästä hetkestä käsin, niin kellään ei esimerkiksi olisi ongelmia. Ellet juuri tässä hetkessä imeskele jääkaapin valoa ja kärsi nälästä tai yrjötaudista. Mietippä hetki, onko sulla tässä hetkessä kaikki hyvin? Luulempa että on, ainakin katto pääsi päällä ja ruokaa kaapissa. 

Mitäs jos sanon, että aika on illuusio? Käsite ajasta on muodostettu vain mielen selkeyttämiseksi. Kuka keksi kellon ja kalenterin? Ihminen. Kuka keksi, että vuodessa on 365 päivää? Ihminen. Universumissa ei ole olemassa aikaa. Kaikki on tässä ja nyt. Aikaa ei ole olemassa, se on vain ihmismielen luoma harha siitä kuinka käsitellä eri hetkiä. Vien esimerkiksi valmennettaviani hypnoosissa "aikaan", jossa he olivat vielä vauvoja tai lapsia. Kokemus hypnoosissa niistä tunteista ja tilanteista ovat ihan yhtä vahvoja, kuin se tapahtuisi tässä hetkessä. Käytän aikajanoilla matkustamista silloin, kun ihminen on jäänyt emotionaalisesti "kiinni" johonkin tapahtumaan menneisyydessään. Toisin sanoen kärsii tässä hetkessä jostakin tunteesta, joka on perua negatiivisesta tunnekokemuksesta "historiassa". Ottanut mukaansa siitä tapahtumasta pelkästään tunnekokemuksen ja vapautuakseen siitä, hänen tulee käydä tuossa hetkessä uudelleen. Miten se voi olla mahdollista, jos aika on olemassa? Sehän vaatisi aikakoneen?! Blows my mind.

Syntymäpäivänäni mietin aina kulunutta vuotta ja mitä on tapahtunut. Muistan vuosi sitten juoneeni pullon shampanjaa juuri perustetun yrityksen kunniaksi ja itkeneeni onnesta. Olin superonnellinen siinä hetkessä siitä, että olin uskaltanut tehdä sellaisia ratkaisuja elämässäni jotka tuntuivat oikeilta. Nyt vuotta myöhemmin voin todeta, että jos olisin kaiken sen tiennyt mitä tiedän tänään yrittäjyydestä, niin onnen kyyneleet olisi voinut vaihtua ahdistukseen tulevista koitoksista. Päivääkään en vaihtaisi pois. Olen oppinut itsestäni ja vienyt itseäni niin VALTAVIA harppauksia eteenpäin edellisen vuoden aikana, etten edes itse pysty sitä käsittämään. Ja nyt puhun nimenomaan henkisestä kehittymisestä sen suhteen, miten pystyn käsittelemään erilaisia haasteista aivan eri tavalla kuin vuosi sitten. 

Me kaikki viedään itseämme ihan yhtä lailla joka ikinen päivä eteenpäin. Nimittäin ihmiselämässä ei ole muusta kyse kuin siitä, että opimme asioita koko elämän ajan itsestämme. Kaikki ihmiset meidän elämässä toimivat erilaisina peileinä meille itsellemme ja siinä sitten kipuillaan. Joku ärsyttää ihan simona, vain sen takia että tuo ihminen onnistuu tuomaan meistä sellaisia asioita esiin, joita emme ole itsessämme hyväksyneet. Jokainen meistä kehittää omaa ajatteluaan ja itseään halusi tai ei. Maapallo on tällä hetkellä universumissa aivan loistava paikka henkisen kehittymisen moottoritienä. Halutessaan voi yrittää ajaa 80km/h, mutta kun kaikki menee ohi vähintään satasta, niin rupee korpeen sen verran että on itsekin kiihdytettävä tahtia. Ja välillä käydään vähän ojan pohjalta ottaan vauhtia, kunnes taas palataan omalle kaistalle. Joidenkin kohdalla vaaditaan rajumpia yhteenottoja joko liikennemerkkien tai muiden autojen kanssa, jotta oppiläksyt menee perille. Mutta ne menee lopulta, helposti tai vaikeesti ja sen jälkeen voidaan taas jatkaa matkaa.

Mieti hetki sitä, että elämä on tosiaan vain oppimista varten. Oppimista ITSESTÄMME. Foliohattunäkökulmasta voidaan sanoa, että alussa tullessamme tähän karmiseen leikkiin mukaan nimeltä elämä, meillä on vain vähän karmaa. Kunnes jokaisessa elämässä sitä kertyy lisää. Jossain kohtaa shit hits the fan ja ollaan karmisesti korkeimmillaan. Kunnes lähdetään takaisin kohti "kotia" käyden läpi kokemuksia, jotka pienentävät karmaamme. Ja jossain kohtaa tuhansien elämien jälkeen ollaan opittu niin paljon oppiläksyjä, että karminen kuorma on jälleen lähellä nollaa. Palkintona tästä vuosisatoja (jos aika on olemassa) kestäneestä inkarnoitumisesta on se, ettei tarvii enää inkarnoitua maapallolle. Siirrytään johonkin eri taajuudelle, jossa ei ole fyysistä ulottuvuutta olemassa. Eikä aikaa. Kuten ei ole tässäkään ulottuvuudessa, paitsi meidän omassa mielessä. 

Itsensä kehittäminen ja oman ajattelun eteenpäin vieminen ei ole helppoa. Informaatiota on kyllä, paljonkin. Haasteeksi muodostuu se, mistä aloittaa, mitä lukea ja miten saada uusia ajatuksia. Tiesitkö, että 98% meidän ajatuksista tänään on samoja kuin eilen? Ja viikko sitten ja kuukausi sitten. Vain 2% ajatuksista per päivä on uusia. Viedäksesi omaa ajatteluasi eteenpäin, sen eteen täytyy tehdä töitä. Muuten edistyminen on melko hidasta. Eteenpäin menemme joka tapauksessa, mutta ajoittain meissä kaikissa herää sisäinen tarve ottaa reippaampia askelia itsemme kanssa. Valita ohituskaista. Silloin avuksi voi olla henkilökohtaisen valmentajan hankkiminen tai vaikkapa osallistuminen itsensä kehittämisen seminaareihin tai verkkovalmennukseen. Jos sussa on tällä hetkellä sellainen kipinä syttynyt, että haluaisit viedä itseäsi eteenpäin muttet tiedä miten, niin erinomainen vaihtoehto on Sisäiset voimavarani verkkovalmennus. Verkkovalmennuksesta saat 12 viikon aikana uusia itsensä kehittämisen teemoja joka viikko ja harjoituksia uudenlaisen ajattelun viemiseksi arkeen. Kun kiinnostuit, niin lue lisää täältä ja aloita valmennus heti. Sillä aika on illuusio. Päätös, jonka teet muttet ala toteuttamaan sitä seuraavan 48h tunnin kuluessa, oli turha päätös. Nimittäin 48h kuluttua on kaikista päätöksistä tehtävä uusi päätös, ellet ole alkanut toimimaan päätöksesi mukaisesti. Tähän perustuu kaikki markkinoinnin keinot saada ihminen sitoutumaan mahdollisimman pian. Katso joku päivä TV-Shopin mainoksia ja tajuat, että niin se juuri tehdään! Ihan kun ne mopit ja aromipesät loppuis jostain keskusvarastosta, ellen toimi välittömästi mainoksen nähtyäni... 

Löytämisen iloa viikkoosi, kun tartut niihin diileihin mitkä tuntuu juuri tässä hetkessä oikeilta!  

For your success, Kaisa Wilhelmiina