Elämän tarkoitus

Mikä on elämän tarkoitus? Miksi me olemme täällä? Mitä järkeä tässä kaikessa on? Isoja kysymyksiä, yksinkertaisia vastauksia. Olen miettinyt omassa prosessissani paljon elämän tarkoitusta. Olen elänyt läpi kausia, jolloin koko pointti elämiselle on ollut epäselvä. Itsemurhageeniä mulla ei ilmeisesti ole, mutta olen kaivannut ja kaivanut sisältäni vastauksia olemisen idealle. Ajoittain elämä on tuntunut tosi raskaalta täällä maapallolla ja kaipuu päästä takaisin kotiin on ollut suuri. Mulle kotiin pääseminen tarkoittaa isossa kuvassa paluuta takaisin siksi, mistä alunperin tulimmekin. Valoon. Onneksi suurimman osan ajasta ja ainakin nykyään koen suurta riemua ihmiselosta. Itse asiassa elämä on ainakin tällä hetkellä aivan sairaan siistiä!

Kerron miten itse näen koko elämän teatterin idean. Me ollaan sieluja eri tähdistä, jotka ovat tulleet maapallolle viemään omaa sieluamme eteenpäin. Saamaan erilaisia kokemuksia, joiden avulla sielumme kasvaa oivaltamaan asioita. Itsensä kehittäminen on itse asiassa sielun eteenpäin viemistä. Kaikilla tasoilla. Ei ole merkitystä missä kohtaa sielusi polkua olet menossa, jokainen sielu vie itseään eteenpäin henkisellä matkallaan joka päivä. Jokainen koettelemus, ihmissuhde ja tapahtuma palvelee isompaa kuvaa. Elämä virtaa sykleissä. Haasteiden aikana kamppailemme, mutta niiden tuloksena kasvamme. Oivallamme, ymmärrämme, menemme syvemmälle. Ikä ei tuo viisautta ja ymmärrystä, se tuo kokemuksia joiden avulla viemme itseämme eteenpäin. Sydänsuru 15 vuotiaana on maailmanloppu, kunnes kokee sen muutaman kerran ja oppii, että siitä selviää hengissä.

Löysin absoluuttisen luottamisen elämään omien vaikeuksien kautta. Kun lunta tuli tupaan tarpeeksi pitkään ja riittävällä intensiteetillä, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin päästää kaikesta irti. Irrottaa odotuksista, egon kuvitelmista pystyä vaikuttamaan oman elämän tapahtumiin, tarpeesta yrittää muuttaa mitään. Teoriassa tiesin mistä piti päästää irti, mutta se eri riitä. Teoriat pitää elää läpi omassa systeemissä, omassa elämässä. Vasta sen jälkeen tapahtuu vapautuminen. Vapautuminen kaikesta tarpeesta kontrolloida tai muuttaa mitään. Kuvaan irti päästämistä pienellä tarinalla. Lehti irtautuu puusta alla virtaavan joen vietäväksi. Se ei tiedä irrotessaan puusta, mihin se putoaa. Se ei tiedä, mihin alla oleva virta sen kuljettaa. Mutta lehti luottaa siihen, että sen tehtävä on kulkea uuteen paikkaan. Pois tutusta ja turvallisesta, kohti uusia seikkailuja. Mihin se ikinä päätyykään, se päätyy sinne vapaana. Se ei pyri seuraavaan joen uomaan tai valtamereen. Se antautuu menemään sinne, mihin virta sen vie. Tuo virta on elämä ja universaali suunnitelma omalle elämällesi. Se kuljettaa sinua juuri sinne, johon sinun kuuluu kulkea. Mutta jos et koskaan uskalla irrottaa itseäsi puusta, et voi koskaan tietää mitä varallesi on suunniteltu. Toisin sanoen mitä oma sielusi on suunnitellut varallesi. Vaikka kuinka pitäisit kiinni tuosta puusta, niin yllättävä tuulenpuuska pitää huolen irtoamisestasi oikeassa kohtaa. Kun asioiden kuuluu tapahtua, sinulta ei kysytä että miten ja koska. Elämä puuttuu peliin.

Kun oppii aidosti oman prosessin kautta luottamaan elämään, ei voi enää murehtia mistään. Ei ole enää mitään mistä murehtia. Ihmiset aina miettii, miksi minulle tai läheisilleni tapahtuu asioita X. Elämä koetaan epäreiluna, ihan kuin kellekään olisi annettu mitään lupauksia elämän sujumisesta tietyllä tavalla. Sairastuneen tai kuolleen elämä kulki juuri sitä polkua, mitä sen kuuluikin kulkea. Haasteet tulivat näytille juuri sellaisina kuin niiden kuuluikin tulla. Ei ole olemassa sattumaa. On vain olemassa karmaa, joka on osa isoa sielun suunnitelmaa. Karma varmistaa sen, että sielu saa eri elämien aikana kaikki ne kokemukset, joiden avulla se kasvaa. Itse asiassa elämän tapahtumat eivät ole mitään muuta kuin karman näyttäytymistä omassa todellisuudessa. Joten kun asiat ovat hyvin ja elämä rullaa, voit olla kiitollinen karmastasi. Kun shit hits the fan, niin voit silloinkin kiittää karmaasi. Sillä ilman seiniä täynnä paskaroiskeita, et saisi niitä oivalluksia mitä sinun kuuluu saada. Itse osaan olla kiitollinen kaikista kokemuksista, niin hyvistä kuin huonoista. Sillä kaikella on tarkoituksena. Et välttämättä tajua tässä hetkessä mikä se pointti on, mutta kyllä se sulle avautuu. Et voi luottaa elämään, jos et luota elämään. Voit vain alkaa tiedostamaan ensin, jonka jälkeen jossain kohtaa myös elät sen jutun läpi omassa systeemissäsi. Vain tiedostettujen asioiden läpi eläminen muuttaa omaa todellisuuttasi, pelkkä oivallus ei yksinään riitä. Asiat tapahtuvat juuri oikeassa tahdissa, oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Tietoinen mieli eli ego ei pääse määrittämään mitä, missä, milloin. Se on egon oma harha, että sillä olisi loppupeleissä mitään osaa tai arpaa universaaliin peliin.

Eräs tuttavani sanoi sen hienosti. Elämän tarkoitus on oppia nauttimaan ihmisyydestä. Oppia nauttimaan kaikesta siitä, mitä meidän on mahdollista ihmisyyden kautta kokea. Sillä tulee myös aika, jolloin sielu ei enää inkarnoidu maapallolle. Vaan siirtyy elämään toisissa ulottuvuuksissa, eri dimensioissa. Esimerkiksi enkelit elävät 7 ja 8 dimension välissä. Enkeleillä on myös egoa. Enkeleiden henkinen kasvu on kuitenkin paljon hitaampaa kuin esimerkiksi ihmisten, jotka pääsääntöisesti elävässä neljännessä ja viidennessä ulottuvuudessa (riippuen sielun kehityksen tilasta). Korkeammissa ulottuvuuksissa on vähemmän mahdollisuuksia kasvattaa itseään, joten jokainen ihminen voi olla kiitollinen pelkästään mahdollisuudesta kulkea henkisen kasvun pikakaistaa maapallon olosuhteissa. Maapallolla on niin paljon äärilaitoja, että tämä on täydellinen ympäristö saada erilaisia kokemuksia. Niin raskailta kuin täällä olevat energiat ja kokemukset välillä tuntuvatkin, ideana on oppia nauttimaan niistäkin. Joulun aika on hyvä hetki hiljentymiseen, kelailuun ja kiitollisuuteen. Mun sielu kiittää sun sielua siitä, että luet sen ajatuksia. 

May the Light be with you.

XXXO Kaisa

Kaisa W Koskinen, henkisen kasvun valmentaja, ekonomi, Licensed Trainer of NLP

PS. Jos resonoi, niin jaa, likee, kommentoi. Kiitos, let there be more light in this world!

PSS. En usko uuden elämän aloittamiseen tammikuussa. Voit tulla luokseni valmennukseen tai energiahoitoon, kun olet siihen valmis.