Henkiset myrkkykäärmeet

Kaikki tietää jonkun sellaisen. Tyypin, joka puhuu selän takana pahaa ja elää draamasta. Tasasin väliajoin myrkkykäärmeen täytyy päästää purkamaan myrkkyänsä levittämällä sitä ympäristöönsä. Yleensä työyhteisöön tai johonkin muuhun porukkaan, jossa on mukana isompi joukko ihmisiä.

Sieltä myrkkykäärme valitsee kohteensa tai kohteet, joihin hän myrkkynsä epäsuorasti kohdistaa. Se tehdään mukamas luottamuksella keskustelemalla jonkun toisen kanssa. Keskustelun ainoa tarkoitus on kuitenkin mustamaalata myrkkykäärmeen valitsemia ihmisiä ja aiheuttaa mahdollisimman paljon draamaa kulisseissa. Esimerkiksi työpaikoilla tätä tehdään kollegoiden ja esimiesten selän takana. Kaveriporukoissa silloin, kun se yksi kaveri ei ole paikalla.

EI IHMISET OLE TAHALLAAN PAHOJA

En usko ihmisten pahuuteen sinänsä, uskon vain toisten ihmisten jumiutuneen alhaisille värähtelytaajuuksille. Yleensä ihmiset eivät ole edes tietoisia siitä, kuinka negatiivisina muut heidät kokevat. Negatiivisuudesta tulee normaalia heille. Nähdään aina epäkohtia hyvien sijaan.

Se on ajattelutapa. Se on heidän egonsa tarve, puhua negatiivisista asioista ja velloa niissä. Eläminen pelosta käsin, tarttuen kaikkiin mahdollisuuksiin morkata ja valittaa. Tarkastella kaikkea paskalinssien läpi. Mielikuva myrkkykäärmeestä on niin oivallinen, sillä mahtavimmistakin yhteisöistä löytyy myrkkykäärmeitä.

Mietin myrkkykäärmeen motiiveja sille omalle touhulleen, sillä ihmisellä on aina positiivinen motiivi kaikelle toiminnalleen. Jotenkin se oikeuttaa itsensä siihen toimintaan, mitä se tekee. Olen havainnut myrkkykäärmeiden toiminnan pohjalta sisäisen pahan olon. Syystä tai toisesta, myrkkykäärme on itse omassa systeemissään epätasapainossa.

Myrkky edustaa pahaa oloa, jota heidän pitää saada ulos omasta systeemistä. Egolla on tarve aiheuttaa draamaa ja siellä on myös kuvitelma omasta erinomaisuudesta. Sillä muiden mollaaminenhan perustuu siihen, että me kuvitellaan sitä kautta itse näyttävämme paremmalta. Kun lyö muita alas, niin mukamas jotenkin itse nousisi ylös.

Mutta kuten fiksut tajuaa, niin ei se toimi niin. Vain nostamalla muitakin ylös ja kunniaan, voi saada aikaan hyviä asioita. Yksittäisen egon rahkeet riittävän vain yhden ihmisen vaatimattomiin suorituksiin. Ryhmällä on mahdollisuus luoda ihmeitä.

ASENNEVAMMAA ON VAIKEA KORJATA

Työelämässä asennevamma on pahin mahdollinen. Asennevammaa ei korjaa mikään asiaosaaminen eikä tekeminen. Myrkkykäärmeet ovat yleensä hyviä työssään ja tuudittautuvat omaan erinomaisuuteensa. He kuvittelevat olevansa suojattuja tehtävien siirron tai potkujen osalta osaamisensa takia.

Asennepuolen ongelmat on kuitenkin niin vaikeita työelämässä korjata, että olen aika yksioikonen niiden suhteen. En ole jatkanut myrkkykäärmeiden työsopimuksia ja fudujakin on tullut annettua perustuen pelkästään asenneongelmiin. Olkoon ne universumin opetuksia myrkkykäärmeille.

Mutta eihän se mee niin, myrkkykäärmeet etsii uuden yhteisön ja jatkavat touhuaan siellä. Sillä niillä on tarve purkaa paskaa oloaan, peiliin katsominen on niille ihan utopiaa. Ehkä sitten seuraavassa elämässä.

Lohduttavaa on omasta mielestäni se, että kaikki ihmiset joutuu kohtaan oman käytöksensä vaikutukset jossain kohtaa. Minkä jätät taaksesi, löydät edestäsi. Ja yleensä sellasina isoina opetuksina. Universumi pitää siitä huolen. Sitä kutsutaan karmaksi. Se on ainoa tapa, jolla sielu aidosti kasvattaa itseään.

Jos myrkkykäärme ei tajua omaa idioottimaista käytöstään tässä elämässä ja halua muuttaa kurssiaan, niin opetukset tulevat kyllä vastaan myöhemmin. Onnee vaan. Karma is a biatch, se puree myrkkykäärmettäkin perseeseen, sillon kun se osaa sitä vähiten odottaa!

KAIKKI PUHUU PASKAA

Kaikki me puhutaan toisista ihmisistä pahaa tai kerrotaan omista negatiivisista tunnekokemuksista joskus omille uskotuille. Ja se olkoon ihmiselämässä sallittua. Sitä varten esimerkiksi ystävät ovat, että heille voi purkaa hetkellistä mieliharmiaan. On kuitenkin eri asia olla harmissaan joskus ja ottaa vastuuta itsestään sekä omasta toiminnastaan, kuin toimia myrkkykäärmeenä.

Haluan kiinnittää omassa kommunikoinnissani huomiota ihmisten parjaamiseen. Jos egoni nostaa päätään ja kokee tarvetta laskea jonkun ihmisen arvoa mollaamalla häntä, niin sisältäköön seuraava lause kiitoksen ihmisen hyvistä ominaisuuksista. En uskalla luvata, etten koskaan enää purkaisi harmitustani kanssaihmisiin, mutta voin ainakin pyrkiä tasaamaan universumin tilit. Eikä mihinkään amerikkalaiseen tyyliin, vaan aidosti sydämestä käsin. Lisää lempeyttä ja ymmärrystä, vähemmän kritiikkiä ja arvostelua.

MYRKKYKÄÄRMEIDEN HYVÄT PUOLET

Tasatakseni tilit myrkkykäärmeiden parjaamisesta tällä erää kerron jotain hyvää heistä. Myrkkykäärmeet ovat yleensä asiantuntevia ja osaavia. He ovat osaamisensa puitteissa tärkeitä jäseniä monessa yhteisössä ja he osaavat myös olla todella miellyttäviä. Täytyyhän myrkkykäärmeellä olla hyvät ihmissuhdetaidot, jotta hän voi taitavasti levittää myrkkyänsä kanssaihmisiin.

Pyrin ymmärtämään myrkkykäärmeen käytöstä tiedostamalla heidän sisäisen pahan olonsa. Antamalla heille tilaa möyhötä tarpeen tullen ja tulla henkilökohtaisesti kuulluksi. En kuitenkaan halua levittää myrkkyä itseni ulkopuolelle, joten en jatka myrkkykäärmeiden viestiä eteenpäin. Sillä sehän heillä juuri on tarkoituksena. Mitä laajemmalle viesti leviää, sitä onnistuneempi myrkytys.

Haluan ymmärtää myrkkykäärmeistä myös sen, että heillä on sisäinen tarve haukkua muita. Muut alas, oma ego ylös. Bonuksena tulee vielä oman olon keveneminen, kun saa oksentaa oman sisäisen paskan olon naamioituna jonkun toisen syyksi. Se saa heidän egonsa pullistelemaan ja tuntemaan tärkeyttä tässä maailmassa. Myrkkykäärmeillä on tarve tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Myrkkykäärmeillä on myös aina lakeijoita. Yksinään myrkkykäärme ei pärjää, se tarvii bossen. Lakeijat ovat samanmielisiä tukijoita, mutta lakeijoista ei ole päämyrkkykäärmeen paikalle. Sehän ois supertylsää, jos joutuis yksikseen haukkuun muita. Siihen tarvitaan kavereita, jotka ovat samoilla linjoilla. Bossessa on voimaa, pienen ryhmän mielipide on aina vahvempi kuin yksittäisen myrkkykäärmeen. Joten myrkkykäärmeen iloksi todettakoon, että sillä on kavereita. 

Kannustan kaikkia rehellisyyteen. Kohdataan ihmiset kasvokkain ja pyritään kertomaan rakentavasti, mistä kenkä puristaa. Jos löydät itsesi puhumasta paskaa selän takana, niin haasta itsesi kyseenalaistamaan toimintasi. Mieti motiivejasi muiden morkkaamiselle. Tunne huonoa omaatuntoa pahan puhumisesta, tämä on mielestäni aihe jossa saa olla itselleen ankara. Se on ollut itselleni tehokkain keino pyrkimyksessä muuttaa omaa puhettani. Haluan ajatella ihmisistä hyvää ja jos menee hermo, niin kehtaan sanoa sen päin naamaa. Kaksinaamaisuus on pahimpia petoksia. Phyih! 

Käärmeetöntä arkea,

XO, Kaisa

Kaisa W Koskinen, Muutosvalmentaja, Ekonomi, Lisensoitu NLP Valmentaja