Sitten kun...

Huomenna, ensi viikolla, sitten kun? Elätkö sitten kun elämää? Aloitatko aina huomenna tai maanantaina, kesän tai joulun jälkeen? Antaa tän nyt vielä mennä kun on kesä, viikonloppu, tää päivä tai huono hetki. Sitten kun työkiireet helpottaa. Ehkä huomenna tai ensi viikolla on parempi hetki. Sillon on varmasti enemmän motivaatiota käynnistää muutoksia, joita on miettinyt. Tai sitten ei. Mistä tiedät, että myöhemmin on parempi hetki kuin nyt? Mistä tiedät, että aloitat jonkun jutun ensi viikolla? Et sää sitä tiedä. Se on vaan illuusiomainen lupaus itselle siitä, että asia on hoidossa, kun sen aloittamista edes suunnittelee. Mutta todellisuudessa se ei edisty yhtään. Se on vähän sama, kun sun työnantaja sanois sulle, että se maksaa sun palkan, kun sillä on hyvä hetki siihen. Se ei todellakaan menis läpi, vai meniskö? Mutta itsemme suhteen me toimitaan näin jatkuvasti. Annetaan lupauksia, joiden kiinni pitämisestä meillä ei ole varmuutta. Terveellisemmän ruokavalion aloittaminen, liikunnan lisääminen, itsensä kehittäminen tai minkä tahansa tavan muuttaminen tuntuu joskus muodostuvan ylivoimaiseksi. Olen tehnyt pari havaintoa omassa elämässäni asioiden siirtämisestä ja haluan jakaa ne kanssasi. 

Asioiden muuttaminen ja uusien toimintatapojen omaksuminen vie aikaa. Sanotaan, että jotain juttua pitää tehdä 21 päivää kunnes siitä tulee vakiintuneempi tapa. Tehtyäsi päätöksen, sen eteen täytyy alkaa tehdä töitä päätöksen linjan mukaisesti 48h sisällä. Muuten sinun täytyy tehdä uusi päätös eli aloittaa koko prosessi alusta. Itse en koe haasteita päätöksen tekemisessä ja asioiden aloittamisessa, vaan päätöksessä pysymisessä. Mun on varsin helppo tehdä päätöksiä ja linjautua niihin, toinen juttu on jatkaa viikosta toiseen valitulla linjalla. Ja sitten on päätöksiä, joiden tekeminen tuntuu jostain syystä niin pelottavalta, että niitä siirtää vaikka kuinka pitkään. Sillä mieli tiedostaa, että kun päätös on tehty, niin toiminnan on alettava jossain kohtaa. Olen myös tajunnut, että mikään muutos ei kanna yhdellä päätöksellä. Eka päätös on se, että päättää alkaa toimimaan jollain tavalla. Sen jälkeen alkaa vasta koettelemukset, sillä sen samaisen päätöksen pitäminen vaatii tuhansia uusia päätöksiä joka päivä. Mitä syöt? Mihin käytät ajatusenergiaa? Lähdetkö liikkumaan? Mihin käytät aikaasi? Joka ikinen päivä ja tunti meidän pitää linjata itseämme tehtyihin päätöksiin pysyäksemme niissä. Meidän elämä on tehtyjen päätösten summa ja miten hyvin me ollaan pidetty tehdyistä päätöksistä kiinni. Elämä tuo koko ajan näytille juttuja, joiden kautta meidän tulee linjata itseämme. Kaikki muuttuu helpommaksi, kun selviät ensimmäisestä 21 päivästä. Mua yleensä helpottaa merkittävästi jo ensimmäisestä viikosta selviäminen. Jokainen päivä saattaa olla alussa koettelemus, täynnä houkutuksia palata vanhoihin uomiin. Kunnes uudesta tavasta tulee normaalia. Kaiva päätöstesi taustalla olevat korkeammat arvot esiin. Niiden avulla sun on helpompi linjata itsesti vaikeina paikkoina. Jos haluat vaikka elää gluteiinittomasti, niin mieti mitä se edustaa sinulle. Se voi olla vaikkapa tulehdukseton terve suoli. Maha ilman turvotusta. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääntyminen. Arvona näistä tulisi terveys. Kun oot haukkaamassa berliinin munkkia, niin kelaa sun arvoja. Oletko halukas rikkomaan omia arvojasi vastaan? Jos olet, niin se on ok. Jos et, niin älä haukkaa. 

Monessa asiassa on myös niin, että päätös ei ole vielä kypsä tehtäväksi. Sen pitää ikään kuin muhia. Silloin on älytöntä pakottaa itseään tekemään päätös, jonka tekeminen tuntuu ylivoimaiselta. Kenties kaikki asiaan liittyvät tekijät eivät ole vielä tiedossa ja ne näyttäytyvät vasta ajan myötä. Kenties sinun pitää pystyä prosessoimaan alitajuisesti asiaa, jotta pystyt linjaamaan itsesi tulevaan päätökseen ja pitäytymään siinä. Paras vinkkini päätösasioihin on sisäisen ohjauksen kuuntelu. Vältä tekemästä mitään päätöksiä, jotka eivät tunnu sisäisesti oikeilta. Ristiriidat päätöksenteossa kielivät siitä, että prosessi on vielä kesken. Anna prosessille aikaa. Sekin palvelee omaa tarkoitustaan, että pähkäilee ja tuskailee pähkäillessään. Sitten jonain aamuna tai hetkenä vaan tiedät miten toimia. Luota, että sellainen hetki tulee. Älä pakota itseäsi, sillä siitä ei yleensä seuraa kuin lisää opetuksia. Opetuksia, jotka voit haluta mielelläsi välttää antamalla sen sijaan itsellesi aikaa tehdä päätös, johon olet täysin linjautunut. Toisin sanoen olet varma päätöksestäsi. 

Sitten on päätöksiä, joita me siirretään vaan sen takia, että niiden tekeminen vaatii uhrauksia. Esimerkkinä tästä vaikkapa uusi terveellisempi ruokavalio. On paljon kivempaa mussuttaa herkkuja, kuin imeskellä porkkanaa. Terveelliset ruokavaliopäätökset tuntuvat luopumiselta. Nyyh ei enää herkkuja vaan pelkkää terveysruokaa. Ihminen ei tykkää luopumisesta. Suurin osa ei tykkää myöskään muutoksista. Uhrauksen alttarilla olevat herkut ja kurinalainen elämä voi tuntua puritaaniselta. Tylsältä, ilottomalta, lohduttomalta. Olen löytänyt itsestäni piirteen, joka tykkää käyttäytyä teinin omaisesti ruokavalioon liittyvissä asioissa. Kutsun sitä mun sisäiseksi teinitytöksi. Teinihän ei välitä siitä mikä on terveellistä tai hyväksi hänelle, koska siinä kohtaa ei vielä mietitä elämää vanhempana. Teinimäistä toimintaa kuvaa myös herkkujen ahtaminen huonoon oloon saakka ja yleinen huolettomuus huomisesta. Tarvitaan aikuista paikalle. Sisäistä äitiä tai isää, joka ottaa homman haltuun. Sisäinen teinini käy Hesen autokaistalla ja mussuttaa herkkuja hetkellisen hyvänolon perässä. Kun sisäinen aikuinen on paikalla, niin silloin tiedostetaan roskaruuan olevan vähäravinteista. Aikuisen ei tarvitse tunnesyödä, koska hänellä riittää kapasiteettia käsitellä tunteita myös muulla tavoin kuin syömällä. Meistä monella kuitenkin laahaa emotionaalinen kasvu paljon todellista ikäämme jäljessä. Tämä voi tarkoittaa vaikkapa sitä, että 40 vuotias käsittelee tunneasioita 15 vuotiaan tunneskaalalla ja käsittelykyvyllä. Lopputulos: teinimäinen käytös naamioituna aikuisen viekkauteen. Olen löytänyt tähän dilemmaan pari ratkaisua. Toinen on, että huomatessani sisäisen teinini ottavan valtaa, pyydän sisäisen aikuisen paikalle. Se sama sisäinen aikuinen tarvitaan paikalle kun poistan koirastani punkkeja tai tapan hämähäkin. Kiljuminen on lopetettava ja otettava aikuinen paikalle hoitamaan asia. Toinen keinoni emotionaalisen puolen saamiseksi lähemmäksi todellistä ikääni, on vortex energiahoidon tekeminen itselleni. Päivitän omaa systeemiäni energian avulla niin, että emotionaalinen puoleni niin sanotusti "kasvaa". Jos haluat omaa systeemiäsi päivitettävän tähän hetkeen, niin voin kanavoida vortexia myös suhun. Vortexilla voi tukea miljoonaa muutakin asiaa, mutta tämä vain yhtenä esimerkkinä. 

Omaa sydäntäni lähellä olevien ruokavalion ja terveellisempien elämäntapojen lisäksi, olen tietenkin kiinnostunut itseni kehittämisestä. Olen löytänyt ja löydän vastustusta itsestäni tiettyjen asioiden edistämiseen edelleen. On kyseessä sitten joku tapa jonka haluan muuttaa, ajattelumalli tai vaikkapa jonkin uuden osaamiasalueen haltuunotto. Informaatiota tuntuu olevan niin paljon, jotkut aiheet tuntuvat liian suurilta haltuun otettaviksi tai ajattelutavan muutos vaatii paljon töitä itsensä kanssa. Olen oppinut luottamaan näissä asioissa sisäiseen ohjaukseeni, intuitioon. Juttuja tulee näytille sitä mukaa, kun olen niitä valmis vastaanottamaan. Tieto ja osaaminen kertyy pikku hiljaa. Kukaan ei halua olla aloittelija, mutta kaikki on olleet joskus aloittelijoita. Se on hyvä muistaa. Elämä on ikuisesti syvemmälle itseen menemistä. Se duuni ei lopu koskaan. Joten voi rauhassa antautua sille, että universumi tuo eteesi asioita juuri oikeaan aikaan. Luet tätä blogia syystä. Ei ole olemassa sattumaa. Luottamalla elämään ja universumin oikea-aikaisuuteen, voi antautua kokemaan jokaista hetkeä sellaisena kuin se on. Tiedät kun olet valmis toimimaan. Sisäinen ohjauksesi kertoo sen sinulle. Huolimatta siitä, kuinka kauas olet vieroittunut intuitiosi kuulemisesta. Se voi olla hellävarainen ohjaus tai se voi olla 5 metrin huomiomerkki edessäsi. Viestit tulee kyllä perille. Älä yritä olla eri kohdassa missä olet nyt itsesi kanssa, koska se on mahdotonta. Se on sama kuin taistelisi todellisuutta vastaan. Et voi muuttaa kiveä puuksi. Kun olet valmis ottamaan haltuun uuden osaamisalueen tai harppaamaan jättiläisloikkia itsesi eteenpäin viemisessä, niin tunnistat sen kyllä. Silloin jano kasvaa lukea kirjoja ja hakea vastauksia. Kenties kenties kuulet sisäisen kutsun käydä tapaamassa valmentajaa ja keskustella asioista. Fiilistele ja luota sisäiseen ohjaukseesi, tiedä sen olevan aina oikeassa sinun parhaaksesi. 

Jotta päästään sitten kun vaiheilusta toiminnan puolelle, niin annan sinulle pienen haasteen. Haastan sut hoitaan tämän vuorokauden aikana 2 asiaa, joiden aloittamista tai hoitamista olet siirtänyt tähän saakka. Varaa se kampaaja, buukkaa hieronta, soita frendille, sovi valmennus, ilmottaudu liikuntatunnille tai tee terveellisiä aineita sisältävä ruokalista kauppaan. Mitä ikinä sun to do- listalla onkaan, niin hoida niistä tänään kaksi pois päiväjärjestyksestä. Ja nauti siitä fiiliksestä, minkä asioiden edistäminen ihan OIKEASTI saa aikaan. Ei enää siirtämistä eikä illuusioon perustuvia lupauksia itselle. Se ihana fiilis juttujen edistämisestä saattaa siivittää sut myös huomenna hoitamaan uusia asioita eteenpäin. Askel ja päivä kerrallaan, se on kun AA-kerhossa. Jokainen päivä on eteenpäin. Tänään on paras päivä aloittaa, minkä ikinä haluatkaan aloittaa. Tukeakseni sua mun juttuja seuraavana, oletan sun olevan kiinnostunut itsesi eteenpäin viemisestä. Mun tuki sulle on se, että 30.9.2015 saakka voit varata itsellesi valmennusajan vuoden 2013 hinnoilla. Skypessä tai livenä. 90min valmennuskerta on nyt vain 80€ ja 6 viikon valmennusohjelman 420€. Riittää, että buukkaat valmennusajan nyt. Koska parempaa aikaa ei välttämättä koskaan tuu, etkä ole yhtään valmiimpi tekemään muutoksia elämääsi kuukauden tai vuoden päästä, mitä olet nyt. Se kaikki on vaan tarinaa, jota me uskotellaan itsellemme. Kun tunnet sisäisen kutsun, toimi. 

Mitä paremmin olet linjassa itsesi kanssa, niin sitä miellyttävämpää sun elämä on. Linjauksella itseen tarkoitan sitä, kuinka jokapäiväinen elämä on sen näköistä, mitä haluat sen olevan. Mitä enemmän se sisältää sitten kun - ajattelua, niin sitä vähemmän osaat nauttia tämän hetken riemuista. Koska elämä ei oo luvannut meille mitään, ei eläkepäiviä terveenä tai vähemmän kiireistä arkea kun lapset täyttää 18. Linjautuminen tähän hetkeen tarkoittaa sitä, että hyväksyy tämän hetken sellaisena kuin se näyttäytyy. Ja tekee tässä hetkessä parhaansa elääkseen jo nyt täyteläistä elämää. Takeita huomisesta ei ole kellään ja tästä syystä tulevaisuudessa eläminen mielen tasolla on täyttä illuusiota. Elämä, sykkiminen, asioiden saavuttaminen ei takaa vielä mitään, vaikka kuinka yrittäisit pelata pelimerkkisi oikein. Ei voida tietää, onko 10v päästä parempi hetki kuin nyt. Tai vuoden päästä. Tai kuukauden. Pitää pyrkiä tekemään asioita silloin, kun ne tuntuu oikeilta. Ainoa mikä on totta, on mahdollisuus edistää asioita nyt. Tästä hetkestä käsin. Mitkä kaksi asiaa hoidat nyt pois to do - listaltasi? 

Om Shanti - kohti sisäistä rauhaa. 

XXXO Kaisa

Kaisa W Koskinen, henkisen kasvun valmentaja, ekonomi, Licensed Trainer of NLP

PS. Lue lisää syyskampanjan valmennusten sisällöistä täältä ja varaa aika 30.9.2015 mennesssä! 

PSS. Karmakivikoruilla voit palkita itsesi hyvien päätösten tekemisestä

PSS. Päätin päivittää hintojani syyskampanjan yhteydessä, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus tulla luokseni. Näet valmennukset ja niiden normaalihinnat valmennussivulla.