Karma is a biatchh

Or is it? Karma on paljolti väärin ymmärretty käsite. Tai liian yksinkertaisesti. Yleensä karmasta puhutaan negatiiviseen sävyyn, mutta karma ei todellakaan ole aina negatiivista. On olemassa niin positiiviseksi kuin myös negatiiviseksi miellettävää karmaa. Loppupeleissä karma ei oo kumpaakaan, se on vaan karmaa. Se kumpaa jokin tapahtuma tai ajatusehdollistuma kellekin edustaa, riippuu siitä miten henkilö asian kokee omassa elämässään. Positiivinen karma jää usein huomioimatta, kun taas negatiiviset jutut huomataan kyllä. Vähän kun ihmisen on hankala mieltää, mitkä kaikki asiat hänellä on hyvin. Sen sijaan se keskittyy niihin, jotka on päin helvettiä. Mitään ei kuitenkaan tapahdu sattumalta. Kaikella on joku tarkoitus, on se sitten tietyn tunnekokemuksen läpikäynti tai jokin tapahtuma. 

Nimittäin karma ei ole loppupeleissä muuta kuin syyn ja seurauksen suhde, toiminnan ja seurauksen suhde. What goes around, comes around. Joko tässä tai 30 elämää myöhemmin. Jokainen teko, ajatus ja jopa tunne on energiaa, jota me heijastetaan universumiin. Se energia, jota lähetämme itsestämme vaikuttaa universumissa johonkin ja tulee jossain kohtaa meihin takaisin. Tämän takia karma kiertää, koska on Universumin laki, että kaikki tulee itselle takaisin jossain muodossa, mitä itsestään ulospäin lähettää. Karman ymmärtäminen on tuonut mulle paljon lohtua asioiden käsittelyyn. Ymmärrys siitä, että esimerkiksi tietyt ihmiskohtalot ovat karmisia tai jotkin tapahtumat toteuttavat karmaa, on vapauttanut mua murehtimasta muiden puolesta. Tajuan heidän sielujensa valinneen kyseiset kokemukset toteutuviksi, sillä erilaisten karmisten tapahtumien ideana Universumilla on meidän kasvattaminen. Se, että ihmisellä on vaikkapa jokin fyysinen haaste, johon hän tarvitsee apua, on mun maailmassa karmista peliä opettaa mm. avun vastaanottamista. Ja avun antaja oppii pyyteetöntä auttamista. 

Karmiset tapahtumat ovat sellasia, joihin itsellä ei ole vaikutusmahdollisuutta. Tai paremminkin voisi sanoa, että niitä ei ole mahdollisuus muuttaa. Ne toteutuu joka tapauksessa ajankohtana, jonka Universaali kaikkeus päättää nähdä sopivaksi. Niin hyvässä kuin pahassa. Karmasta ei voi vapautua, se pitää käydä läpi. Mikään energiahoito tai meditaatio ei vapauta ihmistä karmisista tapahtumista. Eri asia on, onko sillä enää merkitystä ihmiselle miten karma näyttäytyy. Kuten kaikessa, niin oman karman läpi elämisessä omalla suhtautumistavalla on olennainen rooli itse kokemukseen. Mitä enemmän uhriutuu ja kokee tapahtumissa epäreiluutta, sitä ikävämpi on oma tunnekokemus. Sen sijaan voi ottaa vastuun itselle tapahtuvista asioista ja luottaa siihen, että ne palvelevat omaa tarkoitustaan. Ei niihin ole kukaan syyllinen. Jos haluaa jotain syyttää, niin voi olla vihainen omalle sielulle ja universumin tahdolle viedä meitä eteenpäin omassa kehityksessämme tiettyjen kokemusten kautta. 

Tunnistan omassa elämässäni karmisia olosuhteita, ajatusehdollistumia ja tapahtumia niin, että huomaan niissä oman vaikutusmahdollisuuteni olevan olematon. Voin esimerkiksi tehdä mitä tahansa ponnisteluita jonkin asian edistämiseksi, mutta kun se ei ole karmisesti linjassa siinä hetkessä ottaa tuulta siipiensä alle, niin se ei vaan yksinkertaisesti onnistu. Ja toiset jutut lentää kuin itsestään, ne vaan tapahtuu, kun niiden kuuluu tapahtua. Tämän ymmärtäminen on tuonut paljon armollisuutta itseäni kohtaan. Kun joku juttu ei etene, niin sen ei siinä hetkessä kuulu edetä. Kaikki se mikä on mun todellisuutta tässä hetkessä, on se minkä kuuluu olla mun todellisuutta juuri nyt. Ei enempää eikä vähempää. Mulla on koko ajan kaikki se, mitä tässä hetkessä tarvitsen. On se sitten rakkaus, tunnetila, raha, ystävät tai joku muu ulkoinen olosuhde. Kaikki on koko ajan oikein. Jos olisin eri mieltä, niin sehän olis todellisuuden vastustamista. Elämistä jossakin laa laa ländissä, joka ei ole totta. Samalla omat kokemukset on tuoneet lisävaloa manifestoinnin ymmärtämiseen. Asioiden tai olosuhteiden manifestointi ei onnistu, jos ne eivät ole linjassa oman sen hetkisen karmisen kokemuksen kanssa. Voit mielikuvaharjotella ja meditoida asioita tapahtuviksi vaikka 24/7, mutta turhaan jos jutut ei oo linjassa. Joten se siitä manifestoinnin toimivuudesta 100% ajasta. Vapauttava tieto kenties monelle. Mutta ne jotka ei oo vielä tässä kohtaa menossa, niin luulee edelleen että manifestoida voi mitä tahansa kun tarpeeksi yrittää. Good luck trying. 

Sun karmaa on olosuhteet, joihin synnyit. Tietyt vanhemmat, tietyt kokemukset sitä kautta. Sun taloudellinen status on karmista tässä hetkessä. Sun henkisen kehityksen askeleet on karmisia, oot voinut valita tähän elämään ottaa isoja henkisen kehityksen askeleita itsesi kanssa. Se mihin päin maapalloa synnyt, on karmista. Karma sisältää kaiken sen mitä koet. Myös tietyssä ajassa läpikäytävät tunnekokemukset ja ajatusjumit on karmisia. Joku tyyppi vaikka tuotiin sun elämään, jotta se nostattaa sussa tiettyjä tunteita. Homma meni vihkoon ja sulle tuli sydänsuru. Karminen tunnekokemus. Sun duuniin tulee joku tyyppi, joka saa sut kokeen raivoa. Karminen peilisuhde itsesi kanssa. Kamppailet huonon itsetunnon kanssa tai jonkun muun ajatusjumin, josta vaan et tunnu pääsevän millään eroon. Karminen ehdollistuma, jota olet tullut kenties tähän elämään vapauttamaan. Jokainen kokemus vie meitä eteenpäin itsemme kanssa. En lupaa, etteikö vastaavia karmisia olosuhteita enää ikinä tulisi, koska en tiedä sun systeemin ehdollistuman määrää jossain tietyssä karmisessa kokemuksessa. Jos oot vaikka ollu hirvee kusipää kroisos edellisessä elämässä ja sikaillu muiden ihmisten rahoilla, niin tässä elämässä ja kenties seuraavissakin sun kuuluu harjotella nöyryyttä ja köyhyyttä. Että onnee vaan poliitikoille ja Donald Trumpin kaltasille tyypeille seuraaviin elämiin, voi olla vähän eri meininkiä tiedossa... Karman ymmärtäminen tuo lohtua. Voit luottaa jokaisen saavan omien tekojensa seuraukset jossain kohtaa takaisin itselleen. Ei välttämättä tämän elämän aikana, mutta tulevissa elämissä viimeistään satavarmasti. Myös negatiivinen tunne-energia tulee takaisin itselle, joten siinä yksi hyvä motiivi pyrkiä ajattelemaan muista hyvää ja ymmärtämään heidän polkuaan. 

Käyn itse parhaillaan läpi yhtä tosi isoa karmista kokemusta ja siitä inspiroiduin kirjottamaan sulle karmasta. Toivottavasti kirjoitus toi sulle ymmärrystä ja lohtua käsitellä oman elämän haasteita. Omassa kokemuksessani olen pisteessä, jossa olen jo nostanut kädet ilmaan. Sitä ennen tietenkin kokeilin kaikki mahdolliset jutut, jolla jutun saisi etenemään. Mutta kun se ei etene, koska se ei oo karmisesti linjassa edetä, niin sillon ei vaan tapahdu asioita. Joten en edes mainosta sulle tällä kertaa mitään, koska sillä ei joka tapauksessa olisi mitään merkitystä :) 

Karma is not a biatch, you are karma´s biatch! 

Om Shanti - kohti sisäistä rauhaa. 

Kaisa W Koskinen

Henkisen kasvun valmentaja, ekonomi, Licensed Trainer of NLP 

kaisa(at)asennekysymys.fi