Rakkaus yksinkertaisuuteen

Mun rakkaus ja viehätys kohti yksinkertaisuutta kasvaa kuukausi kuukaudelta. Olen löytänyt sisältäni kaipuun elää mahdollisimman yksinkertaista, vaatimatonta ja vähäeleistä elämää. Kaukana ovat ajat, jolloin oli tarve haalia ympärilleen materiaa, ihmisiä tai olosuhteita. Välillä elelen läpi fiilistä, jossa tunnen halua luopua lähes kaikesta mitä olen ehtinyt haalimaan itselleni. Toistaiseksi olen tyytynyt karsimaan vaatekaapista veke kaiken sellaisen, jota en ole käyttänyt muutamaan vuoteen. Ah mikä vapauden tunne! Suurin juttu luopumisessa on ollut tajuta se, mikä on alunperin pitänyt mut kiinni kamojen säilyttämisessä. Ja se on perimmäinen uskomus puutteesta. Ajatus siitä, että mun pitää säilyttää vaikkapa vaatteita, joihin en ole mahtunut vuosiin. Että joskus sitten tämäkin vielä menee päälle eikä mulla välttämättä ole varaa uusia vaatekaappiani tulevaisuudessa. Kun aineenvaihduntani joku kaunis päivä hurahtaa käyntiin, niin vuosia kaapin pohjalla lojuneet farkut tuskin ovat ensimmäisenä päälläni. Liian pienien tai muuten olemattomalle käytölle jääneiden vanhojen vaatteiden säilyttäminen edustaa ajatuksena myös sitä, että haaveilen jostain toisesta tilasta missä olen nyt. Mikä vääjäämättä tuo ajatuksen, etten ole tyytyväinen nykytilaan. En halua ajatella tai elää niin. Enää.

Koen tyytyväisyyttä sitä pientä elämää kohtaan, jota saan elää. On varmasti monta asiaa, joka voisi olla paremmin ja hienommin. Lista voisi periaatteessa olla loputon. En kuitenkaan aidosti kaipaa mitään muuta mitä minulla jo on. Mulla on oikeesti kaikkea, mitä tässä hetkessä tarvitsen. Tulisin toimeen ja olisin onnellinen paljon vähemmästäkin. En halua haalia lisää, kokea jotain kuvitteellisen uskomatonta tai elää muulla tavalla kuin elän. Hyväksyn elämäni sellaisena kuin se mulle näyttäytyy ja koen sydämestä kumpuavaa iloa sekä kiitollisuutta elämääni kohtaan. En odota mitään enkä haikaile toisenlaisen elämän perään. Sillä mun elämä saattaa olla juuri tällaista mitä se on nyt mun koko loppuelämän. Tai sitten se voi olla jotakin muuta. Mutta koska en voi tietää mitä varalleni on suunniteltu, niin voin lisätä omaa sisäisen rauhan tilaani hyväksymällä ja iloitsemalla nykyisistä olosuhteista. Sillä niissä on jo kaikki mitä kaipaan ja tarvitsen. Niin yksinkertaista, että sitä on jopa vaikea tajuta.

Kaikki se mitä ihmiset hakevat itsensä ulkopuolelta, on harhaa. Nimittäin meissä kaikissa on jo sisäänrakennettuna kaikki mitä tarvitsemme. Et tarvise Thaimaan matkaa rentoutuakseni, et tarvitse uusia työvaatteita ollaksesi arvostettu etkä tarvitse kymmeniä ihmisiä ympärillesi kokeaksesi olevasi hyvä tyyppi. Et myöskään tarvitse unelmakroppaa etkä unelmakotia ollaksesi tyytyväinen itseesi ja elämääsi. Et tarvitse mitään mitä egosi huutaa sinun tarvitsevan. Pääset tajuamaan sen viimeistään siinä kohtaa, kun olet kertaalleen käynyt kokeilemassa edellisiä. Puhun kokemuksesta. Rakensin kertaalleen itselleni unelma elämän. Se sisälsi omistusasunnon, bemarin, kaikki lomat ulkomailla ja arvostetuksi kuvittelemani työn. Samaan aikaan olin sisälläni onneton, tyytymätön ja loppu. Luovuin kaikesta. Päästin irti entisestä elämästäni ja löysin itseni. Oikeesti olenkin tyyppi, joka rakastaa yksinkertaisuutta ja perusasioita. Kutsumuksenani on tehdä työtä, joka kumpuaa sydämestäni, ei egostani. Asioiden omistamisella ei ole enää merkitystä minulle. En tarvitse enää reissuja kokeakseni rentoutumista. Osaan rentoutua missä vain. Raha edustaa nykyään vain vaihdannan välinettä, ei mitään muuta. Tiedän kokemuksesta, että sitä ilmestyy aina sen verran mitä tarvitsen.

Rakennan ihmissuhteeni yksinkertaisuudelle ja mutkattomuudelle. Haluan olla tekemisissä vain sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa kanssakäynti on luontevaa ja mutkatonta. Todelliset ystäväni ovat iloisia kanssasi, kun tapaamme kotioloissa sohvalla istuen. Ei tarvita mitään ohjelmaa tai tekemistä. Se on kuin paluu teiniaikoihin. Silloin vain hengattiin ilman tarkempaa funktiota. Rakastan sitä. Ja se on todella kadonnut luonnonvara. Aikuiset eivät enää vain hengaa, vaan aina pitää kokoontua yhteen jonkun funktion ympärille. Mää haluun vaan olla ja jutskata aiheista, jotka nousee esiin. Yksinkertaista, helppoa, puhdasta olemista. Ihmiset ovat kuitenkin liian kiireisiä vain ollakseen ja heillä on tuhannen asian lista jatkuvasti suoritettavana. Eihän sillon kerkee vaan chillaan, kun pitää olla aikuinen ja suorittaa. Huoh. Suorittakaa te muut munkin puolesta, mää chillaan sen aikaa. Koska ei elämä oo oikeesti yhtään niin vakavaa, minä suurin osa länsimaisista ihmisistä sitä pitää. Kun juostaan koko ajan kohti seuraavaa juttua, niin jää täysikuut ja lumisateet huomaamatta. Se on niin siistiä kävellä ulkona kuun valossa tai tuntea kuinka lumihiutaleet hiljalleen putoavat taivaalta. Aistia kaikkia huikeita juttuja, mitä on meneillään koko ajan meidän ympärillä. Keskity niihin. Yksinkertaista sun elämää ja olemista.

Oman elämän yksinkertaistaminen vaatii sen, että olet valmis näkemään ja kokemaan elämäsi sellaisena kuin se on. Hyväksymään sen sisältämät asiat ja ihmiset tässä hetkessä. Antautumaan ja palauttamaan mielen tulevaisuudessa liihottelusta tähän hetkeen. Yksinkertaisuudesta nauttiminen on läsnäoloa, tämän hetken havainnointia totuudellisesti.  Yksinkertainen eläminen on myös sitä, että tajuaa sammuttaa mielen kohinan ja keskittyä olennaiseen. Kaikki olennainen mitä sun elämässä kuuluu olla tällä hetkellä, on jo sulla. Tajusit sitä tai et. Turha kuvitella, että jonkun jutun saavuttaminen saisi sut linjautumaan paremmin tyytyväisyyteen. Se ei vaan mee niin. Kun yks juttu toteutuu, niin alat haluamaan seuraavaa. Loputon cycle.

Kannustan jokaista rakkaudesta käsin yksinkertaistamaan elämäänsä. Mikä on ensimmäinen asia, josta haluat omassa elämässäsi tehdä yksinkertaisempaa ja helpompaa? Mistä asioista luopuminen yksinkertaistaa elämääsi? Kelaa, suunnittele, toteuta. Ja muista chillaa. Se on niin yksinkertaista!

Helmikuun ajan pidän Mielen hiljentämisen ryhmää Espoossa, jossa kohdataan itsemme sellaisena kuin olemme. Voit laittaa mailia ja tulla mukaan kun haluat.

Kaisa W Koskinen, henkisen kasvun valmentaja, ekonomi, Licensed Trainer of NLP

PS. Maililistalla saat aina tiedot, kun bloggaan. Liity täällä.

PSS. Keväälle tulossa 2 retriittiä: Espoo ja Tampere!

PSSS. Mielen hiljentämisen ryhmään voit ilmottautua milloin vain helmikuussa, aloitamme 1.2.2016. Lue lisää tästä.

kaisawkoskinen