Universumin pikakaista

Mistä tietää, että tässä elämässä sielu kulkee universumin pikakaistaa? Mitä se edes tarkottaa? Mulle se tarkottaa sitä, että henkisen kasvun polulla ei mennä hevoskyydillä vaan luotijunalla eteenpäin. Oma prosessi etenee silloin niin vauhdikkaasti, että välillä on jopa vaikeuksia pysähtyä oivaltamaan mitä tapahtuu. Kun on kerran hypännyt universumin pikakaistalle, on luotijunan tavoin aika nopeasti uusissa kohdissa itsensä kanssa. Moni haluaa tuolle kaistalle, muttei ole siihen vielä valmis. Moni on myös tuolla kaistalla, eikä oikein tiedä mistä hakea tietoa tai tyydyttää sisältä nousevaa janoa oppia uutta. Onneksi universumissa kaikki tapahtuu aina oikea aikaisesti. Sopiva opettaja, kirja tai video ilmaantuu, kun on sen aika. Tsekkaan aina sisältäni törmätessäni uuteen informaatioon, resonoiko tämä totuudellisesti sisälläni? Haistan kaukaa kaiken epäaidon ja egopohjaisen henkisyyden. Siinä ei ole mitään pahaa, kuuluu meidän kaikkien prosessiin, mutta itse haluan tyydyttää janoani vain lähteistä, jotka ovat puhdasta valoa värähteleviä.

Osa henkisistä opettajista vain haluaa olla henkisiä. Oma ego on edelleen ohjaksissa ja janoisille henkisen polun kulkijoille tarjoillaan vain kaikkea mikä myy. Vastustin joskus näitä tyyppejä, koska koin sen olevan jonkinlaista huijausta. Kunnes tajusin, että se on vain osa universumin nerokasta suunnitelmaa. Adyashantin, Byron Katien tai Ekhart Tollen syvälle heränneet jutut ei putoa kuin niihin, jotka ovat itsekin jo syvemmällä. Egosta käsin henkisiä asioita käsitteleviä tarvitaan yhtä lailla kuin syvästi heränneitä. Hyvänä esimerkkinä on Deepak Chopra, joka ei ole herännyt. Tajusin sen kun katsoin kerran dokumentin herrasta, jossa hän keskellä Intiaa oli jossain pyhän vihkimyksen retriitissä huolissaan seuraavan kirjansa myyntiluvuista. Eiköhän silläkin äijällä oo sen verran kolikoita kirstussa kaikista niistä kymmenistä maailmanlaajuisessa levikissä olevista kirjoista, että uusimman kirjan myyntilukujen ei luulisi olevan tärkein juttu. Mutta ihanaa, että Deepak ei ole hereillä, sillä hän tarjoilee juuri oikean taajuista tekstiä monille. Jos haluaa jotain diipimpää, niin siihen on muita henkisiä opettajia tarjolla.

Universumin pikakaista on kaksiteräinen miekka. Siellä on saatavilla isoja voittoja henkisesti, kun pääsee vapautumaan monista egon riivaamista aiheista. Jutuista mitkä ajo mielen puolihulluksi aiemmin, on jäljellä enää etäinen muisto. Kun jokin aiemmin vahvana systeemissä ollut ehdollistuma tulee uusintana näytille, siihen ei enää suhtaudukaan samalla tavalla. Ego pyrkii ottamaan aiheesta kierroksia, mutta ne kierrokset ei vaan enää nouse mielessä samalla lailla kuin ennen. Ahhhh se on kuin henkinen orgasmi, tajuaa että tässä jutussa on päässy eteenpäin eikä se enää kiristä! Kaksiteräisen miekan toisessa päässä on henkiset kriisit ja ahdistukset. Ennen kuin aurinko nousee, on kaikista pimeintä. Löydän itseni säännöllisesti kriiseilemässä, ne kriisit vaan ei enää kestä viikkoja tai kuukausia vaan tunteja. Sitä kutsutaan universumin pikakaistalla olemiseksi. Jutut liikkuu todella nopeasti omasta systeemistä. En sano että kaikilla se on niin, mutta omalla kohdallani olen onnekas tämän suhteen. Vaikka olisi mikä aihe meneillään ja vaikka se kuinka riipaisisi syvältä, niin voin kokemuksen perusteella tietää varmasti, ettei se kestä kuin hetken. Joskus se hetki on pidempi ja joskus vain tuntien mittainen. Jännä kuinka aiheita nostetaan näytille omaan todellisuuteen vielä silloinkin, kun luulee olevansa niistä täysin vapaa. Ikään kuin universumi testaa, että onko toi muija muka oikeesti vapautunut kyseisestä aiheesta. Joskus on ja joskus tarvitaan vielä lisää jumppaa.

Universumin pikakaistalla ihmissuhteet muuttuvat. Toleranssi kaikenlaiselle bullshitille ja eri värähtelytaajuuksille lähipiirissä vähenee. Ei vaan enää resonoi samojen ihmisten kanssa kuin ennen. Tapahtuu ikään kuin luontainen siirtymä eri taajuuksille. Mua itse asiassa vituttaa tää aspekti silloin tällöin. Olis paljon siistimpää, että me kaikki kasvettais samaa vauhtia. Mutta kun ei se mee niin. Jokainen sielu vandraa ihan omaa uniikkia vauhtiaan kohti valoa. Koen usein yksinäisyyttä foliohattuilun suhteen. Tuntuu, ettei ihmiset tajuu eikä pysty käymään sen tasoista keskustelua mitä itse haluaisi käydä. Kai se on henkisen kasvun valmentan kutsumuksen kääntöpuoli. Samaan aikaan foliohattuja putkahtelee esiin kuin sieniä sateella. Yhä useampi uskaltaa avoimemmin olla sitä mitä on, puhua omasta prosessistaan ja mietinnöistään. Ja sitä kautta löytyykin ihmisiä, joiden kanssa voi taas bondailla myös foliohattuasioissa. Koen usein kuitenkin olevani yksin ja yksinhän me tätä matkaa tehdään. Olen puoliksi erakkoluonne, mutta kuinka huikeeta on ollut löytää esim mun äidistä mua tajuuva tyyppi. Halusin jakaa tän sen vuoksi, että tiedän monen muunkin foliohatun kokevan yksinäisyyttä omalla polullaan. Ettei muut tajuu eikä niitä kiinnosta. Eikä ne tajuukkaan eikä niitä todellakaan kiinnosta. Ja se on ihan jees. Valonkantajien pitää kerätä voimat toimia majakkoina myös yön pimeinä tunteita, kohdata omat demoninsa ja loistaa silti. Yksin, pimeydessä. Meitä valonkantajia tarvitaan joka paikassa, niin työpaikoilla kuin lähipiirissä.

Henkisen kasvun pikakaistalla omat uskomukset murenee yksi kerrallaan. Huomaat muutaman vuoden jälkeen olevasi täysin eri ihminen, millainen olit ennen. Näytät kenties samalta, mutta arvot ovat erit. Tää on ollut itselleni melko hämmentävä havainto. Olen kuitenkin yhteiskunnan silmissä kauppakorkeakoulun kasvatti, finanssibisneksessä uraa luonut nainen, joka on ollut aina perso rahalle ja vaikutusmahdollisuuksille. Mitä siitä on jäljellä? Eipä kovin paljoa. Raha ei merkkaa mulle nykyään muuta kuin digitaalisia numeroita, joilla maksetaan hyödykkeitä ja palveluita. Sen hamstraaminen tai siitä ressaaminen ei kuulu repertuaariin enää. Vapaa-ajan aktiviteetit on muuttunut radikaalisti, menemisen tilalle on tullut oleminen. Sykkimisen tilalle on tullut levollisuus. Sisäisen tyhjyyden ja vimmatusti vastausten hakemisen tilalle on tullut sisäinen rauha. Oivallus siitä, että olen itse vastuussa omasta elämästäni ja sen laadusta. Olen itse vastuussa siitä, kuinka totuudellisesti uskallan asioita lähestyä. Haluanko piilottaa itseltäni juttuja tai vähätellä tunnekokemuksiani, vai haluanko olla itselleni brutaalin rehellinen. Mitä rehellisempi olen itselleni, sitä paremmin voin. Itsensä kusettaminen luo vain lisää sisäistä painetta.

Henkisen kasvun pikakaistalla energiasta tulee arkipäiväistä ja meditaatiosta luonnollinen osa arkea. Kaiken maailman hattivatteilu on yhtäkkiä ihan täysin normaalia. Suhtautuminen kanssaihmisiin ja heidän prosesseihinsa on enemmän myötätuntoista kuin arvostelevaa. Samat asiat ei enää motivoi, mitkä motivoi ennen. Loppuu halu elää normien mukaisesti ja alkaa sisäisen kutsumuksen seuraaminen. Mitä se sitten kellekin tarkoittaa. Ei vaan huvita eikä tunnu oikealta elää samanlaista elämää kuin aiemmin. Joku on muuttunut eikä sitä pysty välttämättä identifioimaan mikä. Joten ei auta kuin heittäytyä universumin virtauksen vietäväksi, luottaen siihen, että aina tapahtuu se minkä kuuluukin. Ihmisen rooli omaan elämäänsä vaikuttamisessa on itse asiassa melko minimaalinen, kyllä täällä karma sanelee ison kuvan. Mutta mihin meistä jokainen voi vaikuttaa, on omaan suhtautumiseen elämää kohtaan. Se millainen sun tämän kierroksen inkarnaatio on kokemuksena, on ihan täysin kiinni susta itsestä. Se voi olla mielettömän opettavainen ja huikea tai sitten se voi olla via dolorosa. You choose.

Embrace the fast lane, XXXO Kaisa

Kaisa W Koskinen, henkisen kasvun valmentaja, ekonomi, Licensed Trainer of NLP

Likee ja jaa jos mun jutut resonoi, siten ne leviää muillekin hattivateille lohduksi :)

PS. Vortex Healing vapauttaa ehdollistumaa, tuu kokeileen 60€ kerta. Lue Vortexista täältä.

PSS. Kun olet valmis pikakaistalla etenemiseen, niin tule mukaan Polku itseen - viikonloppuretriitille 2.-3.4. Espooseen. Lue lisää retriitistä ja ilmottaudu täällä.

PSSS. Malat - nuo korkean energian korut, joita teen ja joiden pitäminen vaan tuntuu superhyvältä. Tsekkaa ja hanki!

PSSSS. Jos et oo viä mun maililistalla, niin liity täällä.