Ota voima haltuun!

Tiedäkkö sen tunteen, kun haluat aloittaa tekeen jotain, mutta se ei vaan tapahdu?  Olet suunnitellut, kelannut ja aina vaan homman aloitus siirtyy.  Se voi olla uusi elämäntapa, ruokavalio, harrastus, unelmaa kohti kulkeminen tai vaikkapa ystävän kanssa tapaamisen sopiminen.  Asioiden hoidon ja elämän välttely saattaa käydä ajan myötä raskaaksi.  Aina kun muistaa jutun, joka on vasta esiasteella mielessä, tulee ikään kuin huono omatunto ja saamaton fiilis.  Miksei tää juttu nyt etene ja miksen saa sitä hoidettua? Pikku hiljaa asiasta tulee negatiivinen taakka, aina sen muistaessaan tuntee itsensä jonkinlaiseksi luopioksi ja luuseriksi.  Joksikin sellaiseksi, jota ei oikeasti ole olemassa muualla kuin ihmisen arvostelevassa mielessä.

Mikä saa ihmisen välttelemään elämänsä haltuunottoa ja asioiden edistämistä?  Mun matikalla se ei ole laiskuus eikä saamattomuus.  Kyse on jostain muusta.  Vaikka hoitamaton tai aloittamaton asia voi olla vähäpätöinen, niin silti se heijastaa aina jotain suurempaa.  Roskiksen ulos vieminen on pikku juttu, mutta silti se ei aina kiikuta itseänsä ulos ajoissa ilman hajuhaittoja.   Matka roskikselle voi olla mukamas pitkä tai roskiksen kannen koskettaminen ällöttävää.  Sen sijaan kun ollaan buukkaamassa lomamatkaa, niin se hoituukin kuin itsestään ja lennot on varattu alta aikayksikön.  Mikä näitä kahta toimenpidettä yhdistää ja erottaa?

Vastaus on asian hoitamisen aiheuttama tunnekokemus.  Toinen tuntuu kivalta ja toinen on pakollinen paha, johon saattaa liittyä enemmän negatiivisia kuin positiivisia tunnekokemuksia.  Jokaiseen juttuun mitä me touhutaan liittyy tunnekokemus.  Mitä raskaammalta ja sitä kautta vaikeammalta homma tuntuu, sitä enemmän siihen liittyy negatiivista fiilistä.  Mitä kevyemmältä ja paremmalta asia tuntuu, sitä enemmän siihen liittyy positiivista tunnetta.  Hauskintahan tässä on se, että ajatusten avulla on mahdollisuus luoda mitä tahansa tunnekokemuksia asioiden ympärille.  Vaikka kyseessä olisi se roskapussin ulos vieminen, niin siihen voi liittää ällöttävyyden sijaan tunnekokemuksen ihanan raikkaalta tuoksuvasta kodista.  Reissaamisen ollessa useimpien mielessä tosi positiivinen juttu, niin lomamatkan buukkaus sujuu helposti kuin hengitys. Kun nyt kelaat asioita, jotka sulla roikkuu to do-listalla, niin millaisia tunnekokemuksia olet niihin liittänyt?  Ja miten voisit liittää asiaan positiivisemman kulman, jotta sen hoitaminen sujuisi kuin itsestään?

Olen miettinyt paljon miksei asiat suju tai etene visioimallani tavalla.  Vaikka onnistun luomaan jonkun jutun hoitamisen ympärille positiivisen tunnekokemuksen negatiivisen sijaan, niin silti homma ei välttämättä aktivoidu toiminnaksi.  Elämä on opettanut, että asiat etenee koko ajan juuri kuten niiden kuuluukin.  Reissun buukkaaminenkin voi siirtyä jostain mystisestä syystä vaikkapa viikoilla ja yhtäkkiä haluamani lennot ovatkin alennuksessa.  Ymmärrän usein vasta jälkikäteen, miksei joku juttu liikahtanut ennen kuin se liikahti.  Joskus sillä on oma tarkoituksensa, etteivät asiat toteudu juuri silloin kuin haluamme.  Mieli haluaa monia asioita ja yleensä se haluaa niiden tapahtuneen jo eilen.  Mutta elämä ei toimi niin.  Joidenkin juttujen toteutumista saa tosissaan odottaa.  Olen kuitenkin oppinut, että asiat liikahtavat kun ne ovat kypsiä.  Ei yhtään aiemmin tai nopeammin, vaikka mieli kenties huutaa omaa ahdistustaan, kun se ei saa mitä haluaa heti.  Me ei todellakaan tiedetä, mitä universumin kulisseissa tapahtuu ja mitä kaikkea siellä meidän varalle järjestellään.  Joten paras vain antautua elämälle, luottaa asioiden toteutumiseen itselle oikeaan aikaan.  Mitä enemmän yrittää puskea väkisin, sitä vähemmän antaa elämälle tilaa tapahtua flowssa. 

Joskus asioiden edistymisen hitauden on tarkoitus linjata meitä yhä syvemmin siihen, mitä todella haluamme toteutuvan.  Kun mielen metkut eivät toteudu heti, niin on tilaa ja aikaa tarkastella asiaa useammalta eri kantilta.  Koiranpennun hankkiminen voi olla kiva juttu, mutta pentukuvia katsellessa ei välttämättä tule mieleen kaikki muu koiran hoitoon liittyvä.  Toisinaan saamme jonkun asian näyttäytymään omassa todellisuudessa todella nopeasti, ikään kuin asia olisi vain odotellut näkymättömän verhon takana esiin tulemista.  Jokaisen on todellakin mahdollisuus luoda oma todellisuutensa ja siinä näkyvät asiat.  Toinen juttu on, kuinka paljon tunnelatauksella varustettuja uskomuksia asioihin liittyy.  Vaikka kuinka haluat lottomiljonääriksi, mutta jos mielesi epäilee ettet ansaitse voittoa syystä tai toisesta, niin se ei tule luoksesi.  

Viime kuukausien suurin oivallukseni liittyy kykyyn valita mitä näen ja koen omassa todellisuudessani.  Voin valita millaisia kokemuksia siihen haluan.  Luon oman todellisuuteni ja kokemukseni siitä sekunti sekuntilta, minuutti minuutilta.  Jokaisessa hetkessä valitsen joko viedä aiemmat tunnekokemukseni ja uskomukseni seuraavaan hetkeen tai päästää niistä irti.  Elämä ei pääse näyttämään parhaita puoliaan, jos kuljetan jatkuvasti historian negatiivisia tunnekokemuksia mukanani.  Jos päätän jatkaa uskomista asioihin, jotka eivät ole palvelleet minua aiemminkaan.  Näen nykyhetkestä, mitä menneet uskomukseni ja tunnekokemukset ovat luoneet.  Jos en halua samaa, niin silloin minun tulee muuttaa ajatuksia ja sitä kautta tunnekokemuksia.  Me oikeesti synnytään joka sekunti uudelleen mun maailmassa.  Jokaisessa hetkessä voin valita, minkä tunnekokemuksen ja mitkä uskomukset vien uuteen hetkeen.  

Elämästä tulee todella helppoa, kun alkaa seuraamaan hyvää fiilistä.  Tekee asioita siten ja silloin, kun ne tuntuvat kaikista kevyimmiltä tehdä.  Ei yritä väkisin pakottaa eikä arvota miten tai milloin jonkun jutun pitää hoitua.  Tottakai meillä kaikilla on velvotteita, jotka tulee hoitaa fiiliksestä huolimatta.  Silloin suurimmaksi haasteeksi muodostuu kyky laajentaa näkökulmaa ja nähdä asian hoitamisen hyvät puolet nurjien sijaan.  Jos ja kun haluat oman todellisuutesi olevan mahdollisimman hyvältä tuntuva, niin taikatemppu on tunnetilan johtaminen seuraamalla hyvää fiilistä.  Jos jossain kohtaa löydät itsesi negailemasta, niin ei se mitään, valitse siinä hetkessä seuraava parempi ajatus.  Tuo parempi ajatus vie sinua kohti parempaa fiilistä, joka mahdollistaa elämän kokemisen jälleen helppona ja soljuvana. 

Elämän sisältämät asiat ja itsesi toteuttaminen ei oikeasti ole niin vaikeaa, mitä siitä on mielessä tehty.  Seuraat hyvää fiilistä, teet asioita silloin kun ne tuntuvat kevyiltä ja lopetat asioiden hoitamisen arvottamisen.  Annat itsellesi siimaa ja toteat, että asiat etenee kun niiden aika on.  Se voi olla jo seuraavassa minuutissa tai se voi olla vuosien päästä.  Johda omaa ajatteluasi ja tunnekokemuksiasi tästä hetkestä eteenpäin.  Tiedosta, että sinä luot oman todellisuuskokemuksesi.  Kun jotain ikävää tulee vastaan omassa todellisuudessa, niin kysy mikä juttu tässä on.  Miksi halusin tuoda tälläisen kokemuksen itselleni ja mitä se kertoo menneistä ajatuksista sekä tunteistani?  Nimittäin sitä saat universumilta, mitä tilaat.  Itsensä johtaminen ja itsensä kehittäminen vaatii itsensä oivaltamista.  Kirjoitin kirjankin aiheen tiimoilta, sen nimi on Totuusflow.  E-kirjan saat alla olevasta linkistä.  Itsensä johtaminen on niin tärkeä asia, että tein siitä myös 4 viikkoa kestävän verkkovalmennuksen.  Kerron miten jokainen voi johtaa itseään, tunnetilojaan, luoda haluamansa todellisuuden, vapautua rajoittavista uskomuksista ja ymmärtää muiden ihmisten roolia tässä kaikessa.  Näistä jutuista ei tarvii tehdä vaikeita, kun ne ei ole sitä.  Mutta ennen kuin voi muuttaa mitään, niin pitää ymmärtää miten homma rullaa ja miten muutokset voi toteuttaa ajatusten ja tunteiden johtamisen kautta.  Siinä haluan olla sun tukena.

Omien ajatusten ja tunteiden johtaminen ON SE VOIMA, jonka sää voit ottaa koska tahansa haltuusi.  Kun sulla on voima hallussa, niin sun elämä on hallussa ja se tuntuu pirun hyvältä.

Ota se voima haltuun,

Kaisa

Kaisa W Koskinen, henkisen kasvun valmentaja, ekonomi, Licensed Trainer of NLP

Itsensä johtamisen verkkovalmennus

ITSENSÄ JOHTAMISEN VERKKOVALMENNUS

Tutustu itsensä johtamisen verkkovalmennukseen täällä. Aiheina tunteiden johtaminen, tavoitteiden asettaminen, omista rajoittavista uskomuksista vapautuminen ja muiden ihmisten rooli meidän elämässä. 4 viikkoa, 10 videota hintaan 39,90€.

Lue lisää!


Tilaa Totuusflow e-kirja 14,90€

Tilaa Totuusflow e-kirja 14,90€

TOTUUSFLOW e-kirja

Itsensä kehittäminen on itsensä oivaltamista.  Totuusflow e-kirja vie sinut eri aihepiirien kautta matkalle itseesi. Aiheina kirjassa ovat totuudellinen eläminen, totuusflow ihmissuhteista, totuusflow itsestä, totuusflow tavoitteista, totuusflow tunteista ja totuusflow henkisyydestä.

Hanki omasi hintaan 14,90€ täältä.