Kauneutesi on viattomuudessa

Sussa on yksi tosi kaunis osa. Et ehkä sitä enää itse aikuisena näe, mutta siellä se on. Se on ollut sun mukana koko ajan. Lapsena kykenit vielä elämään siitä käsin, mutta aikuiseksi tullessasi pettymykset hautasivat tuon osan syvälle sisimpääsi.

Kohta mitä puhuttelen, on sisäinen viattomuutesi. Se osa sinussa, joka ei ole kovettunut ja kyynistynyt elämän varrella. Osa jota olet oppinut suojaamaan, kun elämä on heittänyt lunta tupaan. Viattomuus on sisäinen valosi, majakkasi elämän varrelle. Monen majakan valo ei vaan enää näy merelle, joten on tullut aika kirkastaa majakassa palavaa tulta.

HAUDATTU VIATTOMUUS

Viattomuus hautautuu syvälle sisimpäämme, kun toteamme pettymysten ja epäreilun kohtelun jälkeen olevamme haavoittuvia. On luontaista alkaa suojaamaan itseään, kun kokee uhkaa. Tuo suojaus saattaa näyttäytyä eri tavoin. Se voi olla ihmisten seurasta vetäytymistä, itsensä vahingoittamista tavalla tai toisella, epäluottamusta muihin ja uskonkadotusta elämään. Kaikki vain sen takia, ettei meihin sattuisi.

Viattomuus näyttäytyy aika ajoin, vaikka se olisi syvälle jemmattu. Se näyttäytyy positiivisina odotuksina. Uskona ja luottamuksena muihin ihmisiin. Se tietää, että elämä kantaa. Se rakastaa rohkeasti, eikä pelosta käsin suojautuen. Viattomuus valitsee aitouden ja rehellisyyden. Se voittaa aina vihan, rakkaudettomuuden ja epäuskon.

LAPSET ILMENTÄVÄT VIATTOMUUTTA

Viattomuus on se osa, jota me lapsissa rakastetaan. Se ilmentyy myös huolettomuutena ja elämän keveytenä. Lapset opettavat meille viattomuutta. Harmillista on se, että me myös opetamme lapset ulos tuosta keveydestä, huolettomuudesta ja viattomuudesta. Kerromme kuinka "asiat oikeesti ovat ja miten elämä toimii". Ei ihme, että monella lapsella menee aika pitkään tajuta nämä "aikuisten realiteetit", kun heille se on niin käsittämätöntä.

Siirrämme lapsiin myös energeettiset mallimme. Muistan lapsena ihmetelleeni, miksi tädin suusta tuli eri asioita, mitä tunsin hänen energiassaan. Tunsin hänen kokevan kateutta, mutta suusta tuli ylistyksiä. Ihmettelin miksi täti puhuu muuta kuin tuntee. Se alkoi myöhemmin toimimaan todisteena, että usko mitä tunnet toisesta enemmin, kuin mitä se sanoo. Sanat tulee mielestä, energia ei koskaan valehtele.

VIATTOMUUDEN ESILLE SAAMINEN

Kun me rakastutaan, tuo viattomuus tulee pintaan. Lapsenomainen usko ja toivo, että elämä onkin puolellamme. Tai sitten rakastuminen tuo pintaan kaiken sen, jota olet sisäisen viattomuutesi päälle rakentanut suojaamaan itseäsi. Kaikki ne pelot, uhkakuvat ja strategiat miten selvitä elämästä mahdollisimman pienin vaurioin.

Mutta haluatko oikeasti selvitä elämästä mahdollisimman pienin vaurioin? Sillä sille on olemassa kova hinta. Kun ei vedä täysillä, niin ei pääse elämään täyttä elämää. Tuntemaan syvästi, antautumaan elämän virtaan eikä kokemaan elämän kauneutta. Se on vähän ku vetäis käsijarru päällä koko elämän. Haluukko elää käkkäri päällä, vai uskallatko ottaa sen pois?

Yksikään tunne ei tule sulta henkeä viemään. Ei tunteilta tarvii suojautua, ne on tarkoitettu läpielettäviksi ja niillä on oma tarinansa kerrottavana. Pettymyksiä tulet kokemaan juuri sen verran, mitä asetat elämälle odotuksia. Viattomuuden ilmentämisen ydin on siinä, että TIEDÄT että tapahtui mitä vain, niin sulle ei loppupeleissä käy mitenkään.

Jos sulta lähtee henki, niin vapaudut fyysisistä rajoitteista ja siirryt toisille energeettisille taajuuksille. Jos joudut taloudelliseen ahdinkoon, niin pääset miettimään prioriteettejäsi uudelleen ja mitä aidosti elämältäsi haluat. Jos joku jättää sut, niin vapaudut energeettisesti toimimattomasta suhteesta ja avaudut uusille mahdollisuuksille. Jos sairastut, niin pääset arvostamaan terveyttäsi ja valitsemaan tarkoin mihin energiasi laitat.

Joten mikä on oikeesti pahinta mitä sulle voi tapahtua? Mitä varten sun pitää jatkaa suojautumista ja viattomuuden piilottamista? Ei minkään takia. Koska sulle ei oikeesti voi tapahtua mitään fataalia, kaikki elämän tapahtumat palvelee. Kysymys onkin siitä, osaatko nähdä opetusten ytimen ja mitä sulle kyseisillä kokemuksilla yritetään kertoa. Ja siitähän tässä elämässä on loppupeleissä kyse. Mitä tuli koettua ja mitä tuli opittua.

Viattomasti sinun,

Kaisa

Kaisa W Koskinen, Muutosvalmentaja, Ekonomi, Lisensoitu NLP Valmentaja

PS. Bloggauksen kuvana on viaton tarhalainen, Kaisa, jota elämä ei vielä ole kyynistänyt. Katso tuota viattomuutta, mikä pienen lapsen silmistä näkyy.