LOPETA se pienesti eläminen!

Vaatimattomuutta, nöyryyttä ja varjoissa elämistä pidetään Suomessa jonkinlaisena hyveenä. Mitä vaatimattomampi olet, sitä parempi ihminen olet, sillä et halua muille aiheuttaa kateuden aiheita menestykselläsi tai saavutuksillasi. On tärkeää vähätellä kaikkia omia tekemisiään, jotta ei vaan tulis koppavaa mielikuvaa.

Ja ne jotka kerskuu, on itseään täynnä olevia mulkkuja. Joiden kanssa kukaan ei halua olla tekemisessä, ihan sen takia että itsekehu haisee. Hurskaita on ne, jotka kehtaa isossa talossa asua tai hienoilla autoilla ajella. Pidä onnistumiset ja talousasiat omana tietonasi, sillä kukaan ei halua katsella menestyjää naapurina. Kerrassaan ärsyttävää kuinka jotkut kehtaa elää täysillä ja nauttia elämästä, sellaseen ei herran nuhteessa elävän tule sortua.

Nöyryyttä ja sellasta leuka rinnassa meininkiä pidetään myös toivottavana ominaisuutena suomalaisuudessa. On kuulemma tärkeä olla nöyrä, koska jos rupee kerskaileen, niin jumala näpäyttää ruoskallaan sua perseeseen ja palauttaa sut omalle paikalles nurkkaan. On röyhkeetä tuoda esille onnistumisiaan ja isosti unelmointihan on silkkaa hulluutta.

HULLU UNELMOIJA

Jos sun unelmat on niin isoja, että sua pelottaa niiden toteutuminen, niin oot umpihullu kun kehtaat visioida jotain sulle täysin saavuttamatonta. Sillä naapurin Pirkkokaan ei kuuna päivänä kuvittele moisia hullutuksia, sen päivät täyttyy tyytymisestä omaan pieneen rooliinsa kodin ylläpitäjänä ja säntillisenä työntekijänä. On mukamas paljon parempi olla vaatimaton ja olla odottamatta liikoja, niin ei voi tulla pahasti lunta tupaan. Sillä jo lähtökuopissa pessimisti ja unelmiensa tappaja ei pety.

Älä tee itestäs numeroo, koska siitä tulee mielikuva muille, että luulet olevasi jotain. Tietäväsi jotain paremmin tai koreilevasi ulkomuodollasi. Ja herranjumala älä missään nimessä anna intohimosi ja palosi näkyä, sillä se saatetaan liittää jonkin sortin mielenvikaisuuteen. Tasanen on parempi ja sellanen mahdollisimman vähän emootioita osoittava.

Taiteilijoille voidaan antaa tässä asiassa hieman siimaa, ne kun kuulemma hakee sen luovuutensa sieltä pimeeltä puolelta. Mut ne nyt on enivei toisen luokan kansalaisia kaikessa ilon ja elämän keveyden tavottelussaan. Jos ei käy töissä joka päivä ja paina peräsuoli pitkällä asuntolainaa lyhyemmäksi, niin on toisen luokan kansalainen. Sellanen vapaamatkustaja, kenestä muut täällä sitten joutuu pitään huolta, vaikkei haluaisi.

ETTET VAAN TULIS NÄHDYKSI

Kulje pää ja katse alaspäin painettuna, ettei kukaan vaan ajattele sun tölläävän niitä tai olevan kiinnostunut mistään itsesi ulkopuolisesta. Sillä sehän on pahinta mitä on, tulla nähdyksi jonkin toisen ihmisolennon toimesta. Se on ku ristillä killuis ja katseiden kohdatessa, on olennaista kääntää katse heti pois.

Nimittäin toinen osapuoli saattaa saada liian pitkästä katseesta mielikuvan, että olet kiinnostunut siitä jotenkin, haluat siltä jotain tai sitten tuijotat sitä arvostellaksesi sen ulkonäköä. Se toinenhan voi olla joku sairas perverssi, joka saa väärän vihjeen katseesta ja tunkeutuu sun 1 metrin säteen sisäiseen immuniteettikuplaasi. Kuplaan, johon ei ole asiaa kuin rakastajilla, omilla lapsilla ja kotieläimillä.

Ihmiset kadehtii sua enivei syistä, joita sun on vaikea koskaan ymmärtää. Kateushan perustuu pelkästään uskomukseen siitä, että itsellä ei ole mahdollisuutta saavuttaa jotain juttua X, mitä toisella on. Ja sehän ei pidä paikkaansa, saavutus ei välttämättä ole täsmälleen samansisältöinen, mutta se on saavutettavissa tunnetilana ihan yhtä lailla jotain muutakin kautta.

MITÄS JOS MIELLYTTÄIS VAAN ITTEENSÄ

Kateus perustuu vertailuun, joka on täysin turhaa. Jokainen on uniikki ilmentymä universumia ja olet täällä noilla ominaisuuksilla ja elät tietyissä olosuhteissa syystä. Kasvattaaksesi itseäsi ja astuaksesi omaan potentiaaliisi niin halutessasi. 

Kaikkia ei voi koskaan miellyttää, joten mikä saa meidät edes tavoittelemaan sitä. Kun kumarrat johonkin, näytät persettä joko itsellesi tai joillekin muille. Olemalla upea ainutlaatuinen itsesi jokaisessa teossasi ja ihmissuhteessasi, teet aina oikein. Sillä tärkein asia on kyetä elämään harmoniassa itsensä ja omien valintojensa kanssa. Mitä muut niistä ajattelevat, ei ole oikeasti mitään merkitystä.

Ainoa kelle olet tulosvastuullinen, olet sinä itse. Jos et uskalla tavoitella elämässä asioita, jotka koet sydämessäsi tärkeiksi ja joita halajat, teet karhunpalveluksen vain itsellesi. Kukaan itsesi ulkopuolinen ei elä vuoksesi eikä tee unelmistasi totta. Se on ihan sun omalla tontilla oleva asia.

JAA VALOASI

Elämän loppupäässä voi sitten surkutella kaikkea sitä, mitä ei säälittävä pieni egomieli uskaltanut peloista johtuen lähteä edes yrittämään. Kumpaa kadut enemmän, sitä että annoit jollekin jutulle mahdollisuuden onnistua vai se, että et uskaltanut edes ottaa ensimmäisiä askeleita haluamaasi suuntaan?

On tullut aika astua omaan voimaan ja lopettaa pienenä ihmispolona eläminen. On tullut aika valjastaa kaikki se voima, joka on ollut meissä koko ajan. Alkaa elämään täydestä potentiaalista käsin ja lopettaa uskominen mielen vähätteleviin ajatuksiin.

Ruvetaan loistaan kuin majakat pimeässä yössä ja tuodaan valoa kaikkialle missä kuljemme. Astumalla omaan voimaasi ja ryhtymällä elämään täydestä rajattomasta potentiaalistasi käsin, edes taivas ei ole rajana.

Unleash the Force within you,

XO Kaisa

Kaisa W Koskinen, Muutosvalmentaja