Miten tajusin etten ole mieleni

miten tajusin etten ole mieleni

Vielä 5 vuotta sitten en osannut erottaa mieltä muusta olemuksestani, vaan olin yhtä kuin mieleni. Ajatukset ja kokemukset olivat yhtä kuin minä. Tunteet ja fiilikset olivat kiinteä osa itseäni. Siinä oli hahmo nimeltä Kaisa, jolla oli ajatuksia sekä tunteita. Ne määrittivät sitä kuka olen.

Sinäkin olet varmasti lukenut itsensä kehittämisen ja henkisen kasvun kirjoja, joissa puhutaan egosta sekä sen haitoista. Eckhart Tolle tulee suurimmalle osalle alkutaipaleella vastaan ja niin tuli mullekin. Tuomitsin egon ja soimasin itseäni kaikista niistä älyttömyyksistä, mitä se tuotti. Se ei kuitenkaan tuonut vielä ymmärrystä mielen erillisyydestä, muuten kuin teoreettisena ajatuksena.

En edes muista enää kenen kirjaa luin, joka yhdellä lauseella romutti kuvitelmani olla yhtä mielen kanssa. Kuvitelman siitä, että olen yhtä kuin ajatukseni ja tunteeni. Oikeastaan se oli kysymys. Kysymys kuului omin sanoin tulkittuna näin: Jos olet yhtä kuin mielesi, niin kuka mieltä havainnoi? Mikä on se osa sinussa, joka pystyy havainnoimaan ja kyseenalaistamaan mielen tuottamat ajatukset? Ja tunteet? Silloinhan paikalla täytyy olla joku toinenkin, eikä pelkästään mieli.

PÄÄN SISÄLTÄ LÖYTYY TOINEN ÄÄNI

Tajusin, että on olemassa joku toinenkin tyyppi mun päässä. Tyyppi, joka havainnoi mieltä ja ihmettelee sen tuottamia ajatuksia. Joten päässäni oli siis kaksi hahmoa. Mieli ja joku muu. Seuraava kysymys olikin, kuka on tuo toinen tyyppi? Mikä se on, joka pystyy kyseenalaistamaan identiteettini ja kaiken mihin olin aina uskonut?

Yksistään siinä, että päässäni olikin kaksi hahmoa oli sulateltavaa. Sen lisäksi piti selvittää, kuka tämä toinen hahmo on. Mistä se ilmestyi vai oliko se aina ollut läsnä. Mitä se halusi ja voiko sitä uskoa. Se tuntui aina kuitenkin hyvältä ja sen ohjaus oli lempeää. Sen kanssa kommunikointi oli kuin liittäisi itsensä ikuiseen viisauteen.

Jonkin ajan kuluttua tajusin, että kyseessä on tietoisuus. En tiennyt millä nimellä sitä kutsua tai mikä se tarkalleen oli, mutta ymmärsin sen olevan mieltäni suurempi viisaus. Ääni, johon voin luottaa enemmän kuin ajatuksiin. Sen kyky havainnoida mielen kotkotuksia ja olla lempeä, oli ainutlaatuista. Jotain mitä mieleni ei koskaan ollut osannut tarjota.

UNIVERSUMIN INTERNET

Mikä on tietoisuus? Miten sitä voi käyttää hyväkseen? Ensinnäkin meillä kaikilla on 2 ääntä päässä. Et oo tullu hulluks tai kaipaa hoitoa. Olet henkisen heräämisen polulla. Meissä kaikissa on tietoisuus, joka on yhteydessä kaikkeen olevaiseen. Se on vähän kuin universumin internet.

Sulla on oma tietokone eli sinä ihmisenä, jonka kautta otat yhteyttä suurempaan viisauteen eli universumin internetiin. Sun oma tietoisuus sisältää sulle sopivia ohjelmia ja ohjeita, miten edetä tässä elämässä. Samaan aikaan on olemassa universumin internet eli kaiken kattava tietoisuus, joka sisältää informaatiota enemmän, kuin itse tulet koskaan tarvitsemaan.

Sulla on kuitenkin universumin internetistä eli yhteisestä tietoisuudesta mahdollisuus poimia itsellesi juuri sitä tietoa, mitä tarvitset. Voit jättää pois epäolennaisen, aivan kuten seuraat arkielämässäkin vain tiettyjä informaation lähteitä. Opit vastaanottamaan informaatiota tietoisuudeltasi esimerkiksi meditoimalla, vahvistamalla yhteyttä itseesi ja kuuntelemalla mieltä tarkkailevaa ääntä.

TIETOISUUS ON OLLUT AINA LÄSNÄ

Tietoisuus on ollut koko ajan läsnä, niin sun kuin munkin kokemuksessa. Me vaan ei olla huomattu sitä aiemmin tai ymmärretty, mikä se toinen sisältä kumpuava ääni on. Tietoisuus ohjaa meitä tekemään tiettyjä valintoja ja seuraamaan tähän elämään suunniteltua polkua. Tietoisuus tietää ja näkee asioita, joita mielen tasolta on mahdoton ymmärtää.

Joten miten varmistat, että olet linjassa tarkoitetun polun kanssa? Mistä tiedät, ettet seuraa mielen kotkotuksia liian syvälle ryteikköön? Haluan nostaa esille ensinnäkin sen, että mieli eli ego ei ole mitenkään huono juttu. Olen täysin eri mieltä niiden kanssa, jotka tuomitsevat oman mielensä. Nimittäin meillä ei olisi egoa, jos se ei olisi olennaista. Ego mahdollistaa erillisyyden kokemuksen, jotta siitä on mahdollisuus herätä ulos.

Ego ohjaa tekemistä, piiskaa toimimaan ja erkaannuttaa todellisesta olemuksestamme. Ilman egoa ei ihmiskokemuksessa olisi juuri mitään järkeä. Olisimme vain osa tietoisuutta ja osa jumalallista. Ei olisi mitään erillistä olemusta, jonka ego luo. Erillisyyskokemus on juuri se, joka mahdollistaa oppiläksyt. Sen takia maapallolle tullessa ego on mukana paketissa. Sillä on tärkeä rooli.

Eri asia on, mitä ääntä päätät elämässäsi seurata. Mun kokemuksen mukaan ainoa navigaattori mitä kandee kuunnella, on fiilis. Miltä asiat tuntuvat. Kun olet linjassa itsesi kanssa ja oikeiden asioiden parissa, se tuntuu hyvältä. Anna hyvän tunteen ohjata päätöksiäsi ja neuvoa tietä. Jätä huomioimatta ja kulkematta polut, jotka ei tunnu hyviltä. Ne eivät ole sinua varten.

Iloa kohden,

XO Kaisa

Kaisa W Koskinen, Transformaatiovalmentaja, Ekonomi, Lisensoitu NLP valmentaja