Motivaation ja inspiraation ero

motivaatio ja inspiraatio

Etsitkö motivaatiota aloittaaksesi jotakin uutta elämässäsi, mutta sitä motivaatiota ei vaan ole näkynyt? Odotat, keräät tietoa ja sisäistä kiukkua asian käynnistämiseksi. Väitän, että lähestyt asiaa ihan väärin. On kaksi eri asiaa tehdä asioita motivaatiosta tai inspiraatiosta käsin. Sää haluat valita inspiraation. Kerron miksi.

Motivaatio toimia tulee sisältäsi kohdasta, jossa koet velvoitetta tai tarvetta muuttaa jotakin. Tehdä jotakin, mitä et oikeesti haluaisi tehdä. Mutta pakotat itsesi siihen motivaation avulla. Ihminen on motivoitunut, kun se yrittää välttää jonkin negatiivisen asian toteutumista.

Sanotaan, että haluat laihduttaa. Olet motivoitunut laihduttamaan, koska mietit läskeihin ja huonontuvaan terveydentilaan liittyviä negatiivisia vaikutuksia. Olet motivoitunut syömään tietyn ruokavalion mukaisesti, koska herkuttelu ja mässäily johtaa jenkkakahvojen lisäksi negatiivisiin ajatuksiin. Joka päivä joudut taisteleen motivaation ja sen mitä oikeasti haluaisit tehdä välillä.    

LINJAUDU INSPIRAATIOON

Itsensä pakottaminen, piiskaaminen ja negan kautta asioiden tekeminen toimivat tietyssä egon kohdassa. Silloin eletään vielä niin vahvasti mielestä käsin, että mikään muu kuin piiskaamalla aikaansaatu tekeminen ei tunnu ”oikealta”. Sen aika tulee kuitenkin jossain kohtaa päätökseen.  

Inspiraatio näyttää ja tuntuu erilaiselta. Inspiraatiossa sulla on kirkas mielikuva siitä, mitä haluat. Alat kulkemaan kevein ja iloa sisältävin askelin tuota positiivista mielikuvaa kohden. Se ei sisällä ähkimistä, vääntämistä eikä jatkuvia ikävältä tuntuvia valintoja.  

Et joudu motivoimaan itseäsi, koska pyörität mielessäsi haluamaasi lopputulemaa. Motivoinnissa sun aivot näyttää sulle kuvia uhkakuvista, vaikeuksista ja haasteista. Inspiraatiossa katselet mielessäsi kuvaa, jossa on juuri se asia mitä tavoittelet.

SAA ENERGEETTISTA TUKEA HANKKEELLESI

Motivaatiossa et saa puolellesi universumin tukevia voimia, sillä motivaatio perustuu ikävältä tuntuviin ajatuksiin. Se on negatiivinen taajuus, jota lähetät itsestäsi. Pelon ja uhkakuvien taajuudella saa lisää samanlaista. Uutiset on tästä hyvä esimerkki. Mitä enemmän katsot uutisia, sitä suurempi huoli ja pelko sulla on. Puhumattakaan kuinka paljon altistut massaohjelmoinnille.

Inspiraatiossa sen sijaan saat kaiken mahdollisen tuen, myös energeettisen, hankkeellesi. Silloin oot linjautunut hyvään fiilikseen, katselet mielessäsi mielekästä kuvaa ja samalla alat energeettisesti värähteleen eri taajuudella. Susta tuntuu hyvältä ja kun susta tuntuu hyvältä, niin kaikki tekeminen on helpompaa. Sillä miksi tehdä yhtään mitään pelosta ja pakosta käsin, kun samoihin asioihin voi löytää positiivisen sisäisen ajurin.

Iloa kohden,

Kaisa W Koskinen, Muutosvalmentaja