Täydellisyysharha pilaa sun elämän

taydellisyysharha

Haluisit olla enemmän, parempi ja upeempi versio itsestäsi. Tienata enemmän tai oppia manifestoimaan tehokkaammin. Toivot löytäväsi sen jonkun jutun, joka tekee elämästä taianomaisesti parempaa. Kenties haluat olla henkisempi tai suoriutua arjesta paremmin. Ehkä haluat hiljentää mielen ja ratsastaa kiinteän perseen kanssa auringonlaskuun.

Oot tipahtanut ikuisen tavoittelun täydellisyysharhaan.

Kerron jotain, josta et tuu oleen yhtä mieltä. Olet jo täydellinen. Sun ei tarvii tehdä enää ikinä tän elämän aikana yhtään mitään ja se olis silti täydellinen ihmiskokemus. Universumin näkökulmasta. Mutta. Sun itsesi kannalta elämä on mielekkäämpää, kun siitä luo oman näköisen ja hyvältä tuntuvan. Joskaan hyvän fiiliksen elämän ei tarvitse sisältää miljoonia, elämän rakkautta tai kiinteetä pakaraa. Ei edes valaistumista.

Olen vuosia piiskannut itseäni siitä, etten ole riittävä tai elämäni ei ole riittävällä tasolla. Välillä ei oo muka tarpeeks rahaa. Toisinaan puuttuu kiinteä vartalo. Joskus elämä on kuvitteellisesti tyhjää, kun en ole tavannut elämäni rakkautta. Kun tarpeeksi kauan odottaa jonkin mullistavan elämänsä, sitä kävelyttää itsensä syvempään oivallukseen. Tajuamaan, että millään noista ei olekaan merkitystä tämän hetken fiilikselle. Yhtäkkiä elämä on täydellistä, vaikkei mikään ole täydellistä.

LOPETA TAVOITTELU

Jatkuva paremmuuden ja toisenlaisten olosuhteiden tavoittelu käy raskaaksi. Varsinkin kun pääsee huomaamaan, ettei se onni löytynytkään himoitun asian ilmestymisestä elämään. Uusia tavoitteita ja materiaalisia himoja syntyy kuin sieniä sateella. Jollain ja jossain on aina jotain, mistä itse kokee olevansa paitsi.

No mitä tehdä aina lisää himoavalle mielelle? Sitä kun ei irtikään saa ja sen pysyvä hiljentäminenkin on osoittautunut haasteeksi. Mitä jos ei tavoittelisi yhtään mitään? Voisiko luottaa elämään ja uskoa sen järjestyvän enivei parhaiten päin? Sun ei tarvii lopettaa unelmointia, mutta nykytilan ja kuvitteellisen tulevaisuuden välisen vertailun voi lopettaa.

ALOITA OLETTAMINEN

Olettamalla lopputuleman olevan hyvä joka tapauksessa voit keskittyä itse prosessiin. Keskity siihen MITEN teet asioita, ei siihen mitä niistä seuraa. Lopputulos on hauska bonus kaiken hyvältä tuntuvan tekemisen päälle. Jos keskityt vain lopputulemaan, luot negatiivisia mielikuvia koko ajan. Vertaat nykytilaa ja ideaalia, todeten ettet vieläkään ole perillä. Ja se jos joku masentaa.

Mielen luoma "sitten kun" -ajattelu on osa täydellisyysharhaa. Se on lupa siirtää hamaan tulevaisuuteen vastuuta omasta hyvästä fiiliksestä. Se on kuin lupalappu voida huonosti ja velloa negatiivisissa fiiliksissä. "Sitten kun":in tuomaa autuutta ei ole olemassa. Voit todeta tämän tarkastelemalla omaa aikajanaasi taaksepäin. Jos tavoitteiden saavuttaminen olisi tuonut pysyvän euforian, sulla ei pitäisi enää olla negatiivisia fiiliksiä. Mutta sehän ei toimi niin. 

Olettamalla tämänkin hetken ja nykyisen versiosi olevan täydellinen sellaisenaan, vapautat itseltäsi resursseja. Resursseja, jotka muuten menisivät vertailuun ja johonkin eri kohtaan pyrkimiseen. Sen sijaan voit keskittyä olemisen ihanaan keveyteen ja fiilistellä. Siihen kuinka sun elämä on itseasiassa aika veikeetä just näin. Ja oot hyvä tyyppi, vaikket ole lähelläkään täydellistä. 

Epätäydellisin terveisin,

XO Kaisa

Kaisa W Koskinen, Transformaatiovalmentaja, Ekonomi, Lisensoitu NLP Valmentaja