Unohda kiitollisuus

kiitollisuus

Jo vuosia on ollut muodissa olla kiitollinen ja kirjottaa kiitollisuuden aiheita päiväkirjaan. Jokaista ohjeistetaan olemaan kiitollinen elämässään olevista asioista ja muistuttamaan itseään näistä säännöllisesti. Onko se kuitenkaan poistanut kenenkään tyytymättömyyttä elämäänsä? Ei. Se on korkeintaan luonut hetkellisen harhan siitä, että keskittymällä hyviin juttuihin, huonoja ei ole olemassa.

Ehkä olet itse pitänyt kiitollisuuspäiväkirjaa tai mietit päivittäin asioita, joista olet kiitollinen. Oon itekin kävelly sitä polkua ja kokeillut kyseistä metodia. Kiitollisuuslistaus on lisännyt lauseen pituisen sekunnin ajan hyvää oloa, mutta sen jälkeen ei hienot ajatukset ole kyllä jääneet päähän pyörimään.

Olet kenties kuullut myös tyytymättömän ihmisen suusta: Olen kyllä tosi kiitollinen kaikesta, mutta... Muttahan on sana, joka nollaa koko edellisen lauseen. Tuut yllättyyn kun alat kiinnittään siihen huomiota. Kiitollisuuden harjottaminen voi joillekin toimia pysyvämmän mielentilan nostattajana, mutta epäilen sen tehoa kahdesta syystä.

Ensinnäkin kun listataan kiitollisuuden aiheita, kuinka moni aidosti pysähtyy siihen hetkeen miettimään ja visualisoimaan asiaa? Ei kovin moni. No mitä väliä sillä on kauan tietyn aiheen pitää mielessään? Ajatukset vaikuttaa energiakenttään. Jos käyt niin sanotuilla hyvillä taajuuksilla muutaman sekunnin päivässä, se ei shiftaa sun kokonaisvaltasta energiataajuutta yhtään mihinkään.

Toiseksi moni asia joita ihmiset kirjottaa kiitollisuuslistaan, ei ole oikeasti niille isoja juttuja. Tyyliin kun oikein keksimällä keksii aiheita, niin voi olla kiitollinen siitä lähtien asioista, että hengittää ajattelematta. Mutta kuinka moni ei pidä sitä itsestään selvyytenä? Entäpä kiitollisuus kodista ja ruuasta? Ihmiselle jolla on varaa miettiä kiitollisuuden aiheita iltaisin teekupin ääressä, koti ja kaapissa oleva ruoka on melko itsestäänselvyyksiä. Koitappa harjottaa kiitollisuutta kun asut kadulla ja et tiedä mistä saat seuraavan kerran ruokaa. Voi olla ettei tuu ihan ekana mieleen.

Kiitollisuuslistauksen ainoa idea on auttaa ihmisiä tietylle energeettiselle taajuudelle ajatustensa kanssa. Mitä ylevämpiä ajatukset on, sitä enemmän energian tulis shiftata. Ongelma vaan oikeesti on, että kiitollisuuden aidon energeettisen taajuuden saavuttaminen pysyvämmin vaatii hieman enemmän kun muutaman sekunnin kelauksen.

No mitä sitten voit tehdä, jos haluat positiiviset vaikutukset elämään kiitollisuuslistauksen kaltaisesti, mutta tajuat nyt, että koko kiitollisuusharjoitus on melko tehoton? Ala kirjottaan iltaisin asioita ylös, jotka on sun elämässä ihan päin persettä. Lisäät rehellisyyttä ja asioiden totuudellista tarkastelua. Vaikka top 3 PP listaus (Päin Persettä), joihin mietit sen jälkeen mitä hyvää niissä on ja miten ne sua palvelee. Ja mää lupaan, että sää shiftaat itsesi kanssa paljon enemmän kun yhdestäkään kiitollisuuslistauksesta. Nimittäin yksi suurimpia haasteita mitä meille elämässä annetaan, on sen hyväksyminen, että kaikki mitä meille tapahtuu, palvelee omaa prosessia ja kasvua jollain tavalla.

PP clubin puolesta,

Kaisa

Kaisa W Koskinen, Muutosvalmentaja