Unohdatko itsesi?

Mun elämä muuttui 180 astetta päivissä muutama viikko sitten. Positiivisesti! Elettyäni 2 viikkoa muutosten tuomaa elämää huomasin montakin juttua. Sain esimerkiksi välittömästi universumin toimesta näpeille, kun en ottanut aikaa itselleni kuten normaalisti otan päivittäin. Kosto oli suloinen ja sopivan pysäyttävä. Joten päätin oppia kerrasta, tätä opetusta ei tarvii hakata perille montaa kertaa. Yhtäkkiä kun elämäni täyttyi monista positiivisista muutoksista, nipistin ensimmäisenä itselle ja henkisille harjotteille varatusta ajasta. Perusmoka. Ja siitä mua heti rangaistiin, linjattiin saman tien huomioimaan tärkein. Itseni.

Tämä sama perusjuttu mättää 100%:lla mun valmennettavista. Tää on varsinkin naisten ongelma. Koetaan, että täytyy täyttää muiden tarpeet ensin ja sitten vasta jos jää aikaa, niin otetaan sitä itselle. Se on vähän sama juttu kun aikoinaan valmensin pankin myyjiä myymään pitkäaikaissäästämisen tuotteita. Jos ihminen ei palkkapäivänä laita heti rahaa sivuun, vaan olettaa säästävänsä kuun lopussa olevat rahat tililtä, niin siellä tilillä ei ole enää ennen seuraavaa palkkapäivää rahaa mitä säästää. Säästäminen pitää tehdä säännöllisesti ja heti kun rahaa tulee. Nimittäin helposti kaikki menee, mitä tulee. Sama juttu oman ajan ottamisessa. Jos oletat käyttäväsi sen ajan itseesi, mitä jää, niin sulle ei jää yhtään aikaa. Mutta se onkin varmaan jo tuttua, kun kelaat tätä omassa arjessasi. Aina on joku tai jokin juttu, joka vie sen "ylimääräisen" ajan. Joten itselleen pyhitetty aika tulee suunnitella, se tulee ottaa. Muuten se ei tapahdu koskaan.

Mikä sai aikaan mun elämän suuret positiiviset muutokset? Mun energiajärjestelmän shiftaus täysin uuteen kohtaan. Mulla oli suuri siunaus olla mukana tämän syksyn Vortex Healing kursseilla, joiden myötä mun järjestelmä shiftas varmaan sen 100% eri moodiin missä se oli. Se oli aiemmin tosi pysähtyneessä tilassa ja kaikki karminen ehdollistuma vaan seisoi paikallaan. Vortex Healing opiskelu on uusien energiatyökalujen saamista, mutta niille pitää tehdä ensin tilaa järjestelmään. Se on vähän sama kun paskasesta vesiputkesta ei tuu täysin puhdasta vettä. Sama on energiaopinnoissa. Ensin pitää saada lika ja ehdollistuma liikkeelle järjestelmästä, jotta voi kanavoida voimakkaampaa, puhtaampaa ja enemmän energeettisiä työkaluja sisältävää energiaa itseen ja toisiin. Kun mun energiat shiftas, niin parissa päivässä tapahtu monta asiaa, joiden liikahtamista olin toivonut yli puoli vuotta. Ja yhtäkkiä PAM kaikki napsahti liikkeelle. Mää en huvikseni sano, että oman energiajärjestelmän parissa työskentely on suurin siunaus ja lahja mitä voit itsellesi antaa. Olen elävä todiste siitä monessa suhteessa.

Otatko itsellesi aikaa päivittäin? Se on jokaisen oma asia tekeekö niin vai ei. Mutta homma ei vaan toimi silleen, että polttelet kerran kuussa kynttilöitä ja mietit, että tässä on nyt tää mun hetki. Jos haluat aidosti linjautua itseesi ja auttaa viemään itseäsi eteenpäin henkisen kasvun suhteen, niin sillon sun on laitettava siihen panostusta. Ja se tarkoittaa lähes päivittäistä linjautumista itseen. Se on vähän sama kuin opiskelisit jotain uutta. Jos avaat oppikirjan kerran kuussa tunniksi, niin ei ne opinnot hirveesti lennä. Mutta jos teet vähän joka päivä, niin huomaat myös tuloksia viikkojen kuluessa. Jokainen tietysti valitsee itse. Oletko unohtanut itsesi? Mikä voisi olla tärkeämpää, kuin itsesi huomioiminen? En keksi mitään. Ellet sitten satu luulemaan, että elät elämääsi joillekin muille. Johon en voi toivottaa muuta kuin onnea ja toivottavasti se toimii hyvin. Kunnes ei enää toimi ja palat loppuun. Sitä kautta sitä sitten oppii, että kuka on ykkönen.

Mulle nousi tänään blogin aiheeksi myös itsensä välttely, joka näköjään linjautuu hienosti tähänkin aiheeseen. Sillä olen huomannut, että suurin osa ihmisistä täyttää päivänsä tekemisellä (työllä, lapsilla, harrastuksilla, siivouksella, jne.) siitä syystä, etteivät halua joutua kohtaamaan itseänsä ja omia ajatuksiaan. Sillon kun touhuaa ja posoottaa meneen jatkuvasti, ei tarvitse kohdata itseensä. Voi suunnata tarmonsa tekemiseen ja suorittamiseen, sen sijaan että kuulostelisi miten mulla menee. Miltä musta tänään tuntuu? Mitä ajatusralleja mun päässä pyörii? Mikä tökkii? Mikä toimii? Mistä olen kiitollinen? Mitä vihaan? Mitä haluan tehdä toisin? Mun tajuntaan vaan ei mahdu se, miten kukaan voi kuvitella välttelevänsä itseänsä loputtomiin. Ja kuinka paljon tasapainosempaa KAIKKI olisi niin firmoissa, ihmissuhteissa kuin yleisessä ilmapiirissä ylipäätään, jos jengi pysähtyis itsensä äärelle säännöllisesti. Mutta ei. Sehän ei sovi egolle eikä siitä saa mitään arvostuspisteitä muilta. Sitä ei edes voi varmaan merkata Heiaheiaan, jossa voit tehdä kaikesta reippailustasi julkista ja keulia sillä, että kävit lenkillä. Oman ajan ottaminen kun on tietysti sikamaisen itsekästä, turhaa ja eikä siitä ole mitään konkreettista lopputuotosta osoittaa kellekään. Edes itselle. Voi kun ihmiset ymmärtäis, että sisäinen maailma määrittää ihan kaiken miten kokee elämänsä. Millään ulkosella, ei rahalla, ulkonäöllä tai asemalla ole mitään merkitystä todellisen sisäisen rauhan saavuttamisessa. Ne on kaikki egosidonnaisia ja niillä ei ole rajaa. Niiden tahtominen ei lopu koskaan, ennen kuin herää egon unesta. Suunta itsensä löytämisessä on sisään-, ei ulospäin.

No mitä sitten teet, jos haluat alkaa linjautumaan itseesi päivittäin? Teet sitä mikä tuntuu susta oikealta. Sehän voi olla mitä vaan! Itse teen montaa eri juttua vain itseäni varten. Luen kiinnostavia kirjoja, kirjotan tätä blogia, maalaan, teen käsitöitä, meditoin, käyn luonnossa kävelyllä, tiskaan, kuunteleen musaa, tuijotan kattoo, rapsutan koiraa, joogaan. Parasta on välillä olla tekemättä yhtään mitään. Mulla meni vuosia opetella se taito. Siis ei telkkua, ei musaa, ei mitään. Pelkkää hiljasuutta ja fiilistelyä. Tee tai ole tekemättä mitään. Linjaudu itseesi. Mitä paremmin sitä linjautuu itseensä, sitä paremmin pystyy olemaan läsnä myös muille. Miksi? Koska kun olet linjassa itsesi kanssa, niin toisten seurassa et kelaa vaan itseäsi ja omia juttujasi. Vaan pystyt olemaan aidosti läsnä toiselle. Kohtaamalla itsesi olet valmiimpi kohtaamaan myös muut. Sillä toiset ihmiset toimivat peileinä meille itsestämme. Toisten nostattamat tunteet ovat vain tunteita, jotka saavat omasta systeemistä resonaation. Näin ollen vaikkapa muiden levottomuus tai ärtymys ei vaikuta sinuun, ellei se saa sisältäsi vastinetta. Mikään tunnekokemus ei näin ollen ole kenenkään muun syy, vaan ihan oma! Muiden aiheuttamia tunnekokemuksia on mahdollista kohdata syvällisemmin ja löytää niille taustoja, kun ottaa sitä OMAA aikaa. Tai sitten voit mennä kun pingispallo läpi elämän. Pompit mihin sattuu, millon sattuu :)

Kun et halua enää pomppia summa mutikassa elämääsi läpi, niin ota aikaa itsellesi. Se saa sun sielun pomppiin riemusta!

Om Shanti - matka kohti sisäistä rauhaa.

XXXO Kaisa

Kaisa W Koskinen, Henkisen kasvun valmentaja, ekonomi, Licensed Trainer of NLP

Ps. Varaa aika päräyttävään energiahoitoon kaisa@asennekysymys.fi, myös lahjakortteja saatavilla pukinkonttiin! En veloita energiasta, vaan ajasta 60€/kerta.

Pss. Vielä loppuvuoden 6 viikon valmennusohjelma hintaan 630€. Kertavalmennus 120€, jatkokerrat 100€. Tule kun siltä tuntuu.