Herää ulos muille elämisestä
Jul 19, 2024Yhteiskuntatasolla meihin on iskostettu, että itseen liika panostaminen on itsekkyyttä ja pitäisi aina huomioida muut ennen itseä. “Ei saa olla itsekäs” on varmasti monen lapsuudessa tai jopa aikuisena kuulema lausahdus. On tullut tietoisuuden laajentuessa aika herätä ulos epäitsekkyyden harhasta.
On aloitettava kaukaa, jotta voi ymmärtää nykyhetkeä. Ihmiskunta on pitkään tietoisuuskehityksessään junnannut kohdassa, jossa selviytyminen on ollut pääteema.
Selviytymisen teemaan liittyy pääaiheina kuolemanpelko, yksin jäämisen pelko ja hylkäämisen pelko.
Koska moni elää edelleen selviytymistietoisuudessa, on yksin jääminen ja hylätyksi tuleminen alitajuisina ajureina. Ne ohjaavat toimintaa, aivan kuten tietokoneen avautuessa aina tietyt ohjelmat aktivoituvat toimimaan taustalla. Me ei edes huomata, että ohjelmat vaikuttavat käytökseen. Kunnes tullaan niistä tietoisiksi.
SELVIYTYMISESTÄ LAAJENTUMISEEN
Hylkääminen ja yksin jääminen ovat olleet asioita, mitä on kaikin keinoin pyritty välttämään. Pelkojen uskomusrakenteessa ne voivat osalle jopa edustaa kuolemaa. Nämä alitajuiset uskomusrakenteet saavat meidät toimimaan itseämme vastaan.
Esimerkiksi pyrkimykseen olla “hyviä ihmisiä”, jonka määritelmä on pitkälti ollut epäitsekkyys. Olemalla epäitsekäs eli valitsemalla muiden hyvinvoinnin ennen itseä, on ainakin kuvitellusti pystynyt ohittamaan sisäiset pelot hylkäämisestä ja yksin jäämisestä. Ikään kuin ostamaan hyväksyntää.
Käytännön kokemuksena olet ehkä kuitenkin huomannut, että muiden valitseminen itsen yli ei ole suojellut lopulta hylkäämisen ja yksinäisyyden kokemuksilta. Niitä on tullut silti. Hylkäämällä itsensä on sen sijaan käteen jäänyt paha olo, ärtyneisyys ja pahimmillaan marttyyrius.
Tietoisuuden laajentuessa vanhentuneet uskomusrakenteet tulevat näytille ja niiden kanssa eläminen tuntuu hyvin epämiellyttävältä. On pakko alkaa huomioimaan enemmän itseään kuin muita, tietoisuus ei jätä vaihtoehtoja. On oivallettava mistä pelosta käsin tekee asioita jonkun toisen eteen ja hylkää itsensä. Kun sen tajuaa, on jo puolet asiasta ratkaistu!
MIKSI ITSEN VALITSEMINEN ON TÄRKEÄÄ
Jos me ei valita itseämme vaan jonkun muun elämän tai tahtotilan kautta eläminen, kuka elää meidän elämää? Et voi tuoda upeaa panostasi ja valoasi tähän maailmaan, jos elät jonkun toisten asettamien rajoitteiden kautta.
Kuten Bashar sanoo, tärkein tehtävä ihmisyydessä on olla täysin oma todellinen itsensä.
Nimittäin tietoisuutesi ei tullut elämään ja kokemaan jonkun toisen elämää, se on niin nähty ja huonoksi todettu inkarnaatiomalli. Vaan toteuttamaan todellista itseäsi ihmisyydessä. Vain ilmentämällä itsesi näköistä elämää, voit olla parempi kumppani, puoliso, vanhempi tai läheinen. Mitä sun lapset ajattelee siitä, että uhrasit itsesi heidän vuokseen? Entä vanhempasi, sitäkö he muka haluavat? Ei todellakaan.
Se mikä on sun korkein paras, on myös kaikkien muiden korkein paras.
Rakkausälykkyys meissä on huomioinut kaikki osapuolet. Kun teemme itsestä parhaalta tuntuvia valintoja, on oma korkein linjassa näiden valintojen kanssa ja silloin kaikki on huomioitu jo. Se on huomioinut vastuun mitä ympärillä olevat ihmiset pääsevät kantamaan, kun et tee kaikkea heidän eteensä. Se on huomioinut itsenäisyyden lisääntymisen, mitä muissa pääsee tapahtumaan ilman hyysäystä. Ja miljoona muuta asiaa!
VALITSEMALLA ITSESI VALITSET RAKKAUDEN
Erillisyydessä elävä mieli uskoo, että on rakkautta valita joku toinen itsen yli. Mielellä ei ole kokemusta muusta, kuin ihmistason ehdollisesta rakkaudesta. Kun taas ykseyden vinkkelistä itsensä valitseminen on itsensä rakastamista ja ykseys rakastaa ehdoitta itseään. Oma korkeimpasi eli tietoisuus elää ykseyden perspektiivissä ja sen vuoksi itsensä uhraaminen tuntuu niin pahalta. Oma korkein morsettaa huonolla tunteella, että tämä uskomusrakenne ja toimintatapa on harhainen.
Kun valitsee itsensä ja oman hyvinvointinsa uhraamatta sitä kenenkään nimissä, valitsee ykseyden rakkauden. Kun uhraa itsensä muiden nimissä ja leikkii epäitsekästä ihmistä, välttelee selviytymistietoisuuden pelkojen kohtaamista yksin jäämisestä ja hylätyksi tulemisesta.
Kun valitsee tekemisen sen perusteella mikä tuntuu itsestä parhaalta, on rakkausälykkyys huomioinut kaikkien uniikit lahjat. Joku tuntee kutsun kasvattaa ruokaa, toinen kokata sitä ja kolmas opettaa miten sitä kasvatetaan tai kokataan. Kaikki on huomiotu, joten yksilötasolla tehtäväksi jää toteuttaa todellista omaa itseä uhraamatta sitä kenenkään nimissä.
Jos itsensä valitseminen eli rakastaminen on vaikeaa, käy kuunteleen Itsensä valitsemisen webinaari täällä >>. Ja muista: voit aina rakastaa ehdoitta ja valita silti itsesi. Mitä jos itsesi valitseminen on suurin rakkauden teko myös muille?!
Iloa itsensä valitsemiseen ja sen mukaiseen toimintaan ❤️
Kaisa W Koskinen, Tietoisuuden laajentaja